Hava Durumu

İnegöl'de rota gastronomi

İnsan odaklı çalışmalarıyla dikkat çeken İnegöl Belediyesi yönünü gastronomiye dikti. İlçenin yemek kültürünü keşfetmeye başladıklarını belirten Başkan Alper Taban, "İnegöl köftesinden yola çıkarak bir İnegöl menüsü oluşturmak için çalışmalara başladık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnegöl'de rota gastronomi

HABER: Tuğba ÖZ

YeniDönem Gazetesi Genel Müdürü Enver Akasoy ve ekibini ağırlayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçede hayata geçirdikleri projeleri anlattı. İlçe halkıyla güzel bir köprü kurduklarını söyleyen Başkan Taban, çalışmalarının merkezine insanı koyduklarını belirtti. Ölçemediğimiz alan yönettiğimiz alan değil, ölçebildiğimiz alan bizim yönettiğimiz alan" diyen Taban, başlattıkları envanter süreciyle iş tanımları yaptıklarını belirten Taban, "Buradan ayrıldığımızda geriye bırakacağımız en güzel sermaye insan. İnsan kaynağınız ne kadar nitelikli ve donanımlı ise o kadar güzel işler çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYZEN ÖĞRETİSİ DEVREDE

Her alanda kendi uzmanlığı olan insanlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Taban, yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştıkları 'Kaizen Öneri Sistemi'nden de bahsetti. 2022 yılı itibarıyla personel değerlendirmelerini kaizen öğretisi ile yapacaklarını söyleyen Taban, "Çalışanların iş becerileri ve tutumları, kişinin kendini geliştirme çabası haftalık, aylık, yıllık planlar halinde işlenecek. Böylece biz de insan kaynağımıza 'Bu noktada şunları yaparsan daha doğru olur' diyebileceğiz" açıklamasını yaptı.

"GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ YAPILABİLİR"

Geri dönüşüm konusunda da başarılı bir şekilde çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Taban, her eve ve haneye geri dönüşüm kutuları ile çöp konteynerleri dağıttıklarını söyledi. Aylık 650 tona yakın geri dönüşüm topladıklarını açıklayan Taban, "Eğer bu rakam 1 ton seviyelerine gelirse geri dönüşüm tesisi yatırımında bulunabiliriz" dedi.

'ANKARA'YI GEÇTİK'

İnegöl mobilyası ile Ankara mobilyası arasındaki yarışa da değinen Taban, "Bir dönem Ankara mobilyasının gerisinde kalan İnegöl mobilyası şimdilerde çok ileride. Bunu başka şehirlerde ve yurt dışında görebiliyorum. Şu anda 160 ülkeye, 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracata erişmiş durumdayız. 17. sırada yer aldığımız ihracatta mobilya listenin başı çekiyor" dedi.

'GÜÇLER BİRLEŞMELİ'

Mobilyada yarışın kolay olmadığını pazara çıkıldığında çok güçlü alıcıların olduğunu söyleyen Taban, büyük siparişlere yetişme konusunda ise ölçek problemi yaşandığına dikkat çekti. Bu problemin aşılması için firmaların güçlerini birleştirmesi gerektiğini belirten Taban, sektöre yön veren şehir olabilmek adına konunun tüm paydaşlarıyla çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaptı. Ayrıca Taban, sektörün sorunlarının masaya yatırılacağı bir çalıştay düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

'KÖFTE BAŞI ÇEKİYOR'

İnegöl'ün mobilyasının olduğu gibi köftesinin de ünlü olduğunu vurgulayan Başkan Taban, dikkat çeken bir değerlendirme de yaptı. İnegöl'de 3 bin mobilyacı ve 50 köfte firmasının olduğunu aktaran Taban, "Buna rağmen insanlara 'İnegöl'e dair ne biliyorsunuz' dediğimizde yarı yarıya köfte ve mobilya söyleniliyor. 50 köfteciyle 3 bin tane mobilyacının ortaya koyduğu değer aynı oluyor. Burada gastronominin gücü ortaya çıkıyor" ifadelerine yer verdi.

'DEMO MUTFAK KURDUK'

Gastronomi konusunda çalışmalar yaptıklarını açıklayan Başkan Taban, her yörenin yemeğini tarama faaliyetlerine başladıklarını söyledi. Tespit ettikleri güzellikleri kurdukları demo mutfakta sergilediklerini anımsatan Taban, "Köylerde değişik isimlerde, 150'ye yakın orijinal tatlılar, yemekler olduğunu görüyoruz" dedi. İnegöl köftesinden yola çıkarak bir İnegöl menüsü oluşturmak istediklerini açıklayan Taban, "İnegöl'ün simidi ve Kulaca salçası meşhurdur. Köfte sunumlarının önünde küçük simitlerle Kulaca salçasını insanlara deneyimletmek istiyoruz. İlerleyen zamanlarda bu lezzetleri sosyal tesise taşıma düşüncemiz var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.