Hava Durumu

İnegöl fay hattının karakteristik özellikleri belirleniyor!

Edebey bölgesinde yapılan kazılarla ulaşılan fay hattı üzerinde İnegöl fay hattının karakteristik özelliklerinin belirlenmesi çalışmasını sürdüren Prof. Dr. Volkan Karabacak'ın çalışma sahasını ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, bu önemli çalışmanın neticesinin İnegöl Belediyesi ile de paylaşılacağını ve şehrin geleceği adına önemli bilgilere ulaşılacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnegöl fay hattının karakteristik özellikleri belirleniyor!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Karabacak, İnegöl çevresinde faylar ve depremlerle ilgili 3 ayrı proje çalışması başlattı. Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Cihat Alçiçek ile birlikte çalıştığı TÜBİTAK projesi ve Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Halim Mutlu ile Dr. Tonguç Uysal'ın yer aldığı TÜBİTAK projesinin yanı sıra, sürdürülen en önemli proje doğrudan bölgenin depremselliğine yönelik Munzur Üniversitesinden Dr. Taylan Sancar ile birlikte çalıştığı Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen AFAD Ulusal Deprem Araştırması Projesi. 3 yıldan beri süren bu proje ile İnegöl bölgesindeki fay hatlarının karakteristik özellikleri gün yüzüne çıkacak.

EDEBEY'DE FAY HATTINDA KAZI YAPILDI

Şuan AFAD Ulusal Deprem Araştırma Projesi kapsamında Edebey'de İnegöl fay hattının karakteristik özelliklerini belirlemek adına çalışmalar sürüyor. Bu çalışma kapsamında bölgede hendek kazıldı. Jeolog Volkan Karabacak ile Dr. Taylan Sancar, buradan çıkan sonuçları İnegöl Belediyesi ile de paylaşacak. Elde edilen veriler kapsamında İnegöl fay hattına ilişkin ciddi bilgiler elde edilmesi planlanıyor.

BAŞKAN TABAN FAY ÜZERİNDE YAPILAN KAZIYI İNCELEDİ

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte Edebey Mahallesinde tespit edilen fay hattı üzerinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Prof. Dr. Volkan Karabacak ve Dr. Talan Sancar'dan yapılan çalışma ile ilgili bilgiler alan Başkan Taban'a fay üzerinde yapılan kazılarda elde edilen ilk verilerle ilgili bilgiler de aktarıldı. Başkan Alper Taban, buradan elde edilecek sonuçların İnegöl'ün asırlık planlarına etki edebileceğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.