Hava Durumu

İnegöl, Rusya'nın markajında!

Bursa'da bir takım ziyaretlerde bulunan Rusya Federasyonu Ryazan Bölge Valisi Nikolai Lyubimov ve beraberindeki iş adamları, Vali İzzettin Küçük'e konuk oldu. Odak noktalarının ahşap işlemeler yapan firmalar olduğunu belirten Lyubimov, "Ryazan bölgemiz sanayi bölgemiz olmakla beraber, tarım sektörü de hızla gelişmektedir. Ağaç ahşap sektörü bizde iyi seviyededir. Bu nedenle ziyaretimizin bir kısmını da İnegöl'e yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnegöl, Rusya'nın markajında!

Rusya Federasyonu'nun sanayi bölgelerinden, Moskova'nın 150 km güneydoğusunda konumlanması sebebiyle bölge için stratejik olan kara, su ve tren yollarının kesiştiği Ryazan Bölgesinden Bursa'ya gelen Bölge Valisi Nikolay Lubimov ve beraberindeki işadamları ilk olarak Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İzzettin Küçük, Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerin başında Bursa'nın geldiğini ifade ederek "Değerli konuklarımıza Bursa'yı kısaca ifade etmem gerekirse, Bursa 3 milyon nüfusu ile Türkiye'nin 4. büyük, ekonomik olarak ise 2. büyük şehridir. 2017 yılında 14 milyar dolar ihracat, 13 milyar dolar ithalat yapılmıştır.

Türkiye'nin en güçlü tarım ve tekstil şehirlerinden bir tanesinin olmasının yanı sıra Bursa Makine sanayinde, otomobil üretiminin ve otomotiv sanayinin merkezidir. Bursa, gıda sektöründe, hazır ve dondurulmuş gıdanın %30 nu üretmektedir. Ayrıca bugün ziyaret edeceğiniz İnegöl ilçemiz ürettiği yüksek kaliteli ürünlerle dünyaya kendini kanıtlamış bir mobilya şehri, mobilyanın başkentidir. Ayrıca İznik ilçemiz zengin bir tarihi dokuya sahip olmakla beraber hristiyan dünyası için önemli bir merkez olup, Roma döneminde 104 İncili ayırıp dörde indiren konseyin de toplandığı yerdir.

Türkiye ve Rusya, tarihten beri hep bu coğrafyanın kaderini beraber belirlemiş iki ülkedir. Şimdide aynı yola girmiştir. Bu bölgenin kaderini bu bölgedeki ülkeler belirlemelidir. Siyasi alandaki bu sıcak dostluğu bizim ekonomik olarak da derinleştirmemiz gerekiyor. Rusya'dan gelecek her bir kişi bizim için çok değerlidir. İster yönetici, ister iş adamı isterse de turist olarak gelen herkesi Bursa'mızda bağrımıza basacağız. Eminim Osmanlı'nın başkenti, makine ve tekstil sanayinin öncüsü, tarih ve doğa ile bir bütün olan Bursa'da ki gezileriniz sonrasında sizlerde Bursa için birer iş ve tatil turizmi elçisi olacaksınız." dedi. 

Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün, kendilerini kabul etmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren, Ryazan Bölgesi ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Bölge Valisi Nikolay Lubimov, "Bizleri samimi bir ortamda ağırlayan Vali İzzettin Küçük'e teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki ortak dostluğun daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum. İşbirliği olarak da Bursa ile iletişim halinde olmak istiyoruz siz ve şirketlerle tanışmak ve fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Rusya ile Türkiye şu an da ikili ilişkilerde çok önemli bir noktada, bizim görevimiz ekonomik ilişkileri geliştirmek ve bu doğrultuda adımlarımızı atıyoruz. Ryazan bölgemiz sanayi bölgemiz olmakla beraber, tarım sektörü de hızla gelişmektedir. Ağaç ahşap sektörü bizde iyi seviyededir. Bu nedenle ziyaretimizin bir kısmını da İnegöl'e yapacağız.  Şu anda bizim odak noktamız ahşap işlemeler yapan firmalardır. Bizim şehrimiz çok güzel bir doğaya sahiptir. Tarih ve kültürel açıdan zengin bir şehir olmakla beraber şair ve yazarlarımızın da doğduğu, büyüdüğü ve eserlerine ilham aldığı güzel bir şehirdir. Bu güzellikler Avrupa'dan gelen turistlerle birlikte iç turizmimize de canlılık katıyor. Bundan sonra umut ediyorum ki turizm açısında da Türkiye ile ilişkilerimiz artacak" dedi.

Ryazan heyetini ağırlayan Vali İzzettin Küçük, iki ülke arasındaki ticari ve turistlik faaliyetlerin artması amacı ile atılacak her adıma sonuna kadar destek vereceğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.