Hava Durumu

İngiliz basını duyurdu: Çin Komünist Partisi tüm dünyaya sızmış!

İngiliz Mail on Sunday'de yer alan haberde, Çin Komünist Partisi üyelerinin tüm dünyaya sızdığı ifade edildi. Haberde parti üyelerinin, büyükelçilikler, üniversiteler ve dünyanın önde gelen birçok şirketine sızdığı öne sürüldü

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2020 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2020 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İngiliz basını duyurdu: Çin Komünist Partisi tüm dünyaya sızmış!

İngiliz Mail on Sunday'de yer alan haberde, Çin Komünist Partisi üyelerinin tüm dünyaya sızdığı ifade edildi. Haberde parti üyelerinin, büyükelçilikler, üniversiteler ve dünyanın önde gelen birçok şirketine sızdığı öne sürüldüHaberde daha da korkutucu olanın ise, "İngiliz konsolosluklarında 'Parti sırlarını korumak, Partiye sadık olmak, sıkı çalışmak, komünizm için savaşmak ve Partiye asla ihanet etmemek' için ciddi bir yemin eden bazı üyelerin sağlam işlerde çalışıyor oluşu" ifadeleri kullanıldı. Bu kişilerin arasında Şangay'daki İngiliz Konsolosluğu'nda çalışan kıdemli bir yetkili olduğu da dile getirildi. Aralarında önde gelen üniversite ve diplomatik temsilciliklerin de olduğu birçok kurum ile birlikte HSBC, Jaguar, AstraZeneca ve Rolls-Royce gibi şirketlerde yer alan Çin Komünist Parti üyeleri büyük tepki çekti.

"HÜKÜMET BUNLARI KOVMAK İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATMALI"

Muhafazakar Parti lideri Iain Duncan Smith, "Bu belgeler Çin Komünist Parti'nin bütün dünyaya sızmaya çalıştığını gözler önüne seriyor. Bu partinin üyeleri en önemli çokuluslu şirketlerimize, akademik kurumlarımıza ve diplomatik noktalarımıza sızmış durumda. Hükümet bunları kovmak için bir soruşturma başlatmalı" dedi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Güvenliğimiz ile ilgili detaylı bilgiye hakimiz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.