Hava Durumu

İngiltere'den sonra Rusya'ya da sıçradı! İki kişide virüs saptandı

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ülkedeki ilk koronavirüs vakalarıyla karşılaşıldığını duyurdu. İki kişinin testleri pozitif çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İngiltere'den sonra Rusya'ya da sıçradı! İki kişide virüs saptandı

Rusya hükümetinin koronavirüs nedeniyle Uzak Doğu Bölgesi'nde Çin ile olan sınırını kapatmasından bir gün sonra, Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ilk vakalara rastlandığını duyurdu. Golikova, gazetecilere yaptığı açıklamada "Transbaykal ve Tümen bölgesinde iki kişide koronavirüse rastlandı. İkisi de Çin vatandaşı" dedi.

Golikova'ya göre, iki hasta sıkı gözetim altında ve gerekli tıbbi yardımı alıyor.

Seferler sınırlandırılacak

Öte yandan, Rusya'da 1 Şubat'tan itibaren Çin ile yeni bir uçuş rejimi uygulanmaya başlanacak. Rus Aeroflot havayolu şirketinin Pekin, Şanghay, Guangzhou, Hong Kong'a; Çinli havayolu şirketlerinin Moskova'daki Şeremetyevo Havalimanı'na olan düzenli uçuşları dışında Çin'le olan seferler durdurulacak.

'Hastalar izole edildi'

Golikova, virüsün rastalanan vakalar nedeniyle ülkede yayılma riski olmadığını, hastaların izole edildiğini kaydetti. Golikova'ya göre, hafif ateşle akut solunum viral enfeksiyonu belirtileri görüldü. Hastaların durumları ise stabil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.