Hava Durumu

İnşaat Mühendisi adaylarının baret heyecanı

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İş İnsanları Derneği (İMSİAD), geleneksel olarak düzenlediği inşaat mühendisi öğrencilerine ilk baretlerini takma törenini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2021 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnşaat Mühendisi adaylarının baret heyecanı

Bursa'da inşaat müteahhitlerinin çatı kuruluşu İMSİAD, sektöre gelecekte değer katacak inşaat mühendisi adaylarına ilk baretlerini taktı. İMSİAD, iş güvenliği bilincini aşılamak ve mesleği sevdirmek için İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne yeni başlayan 200'e yakın öğrenciye ilk baretlerini taktı.

Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu (UYAP) ile birlikte düzenlenen etkinliğe; Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, İMSİAD Başkan Yardımcısı Şeref Demir, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"İnşaat sektörü duramaz"

Törenin açılışında konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, inşaat sektörünün şu an geçtiği sıkıntılı sürecin kimseyi umutsuzluğa sevk etmemesi gerektiğini ifade ederken, "Sektör şu an sıkıntılı bir süreçten geçse de umudunuzu yitirmeyin, bu süreç mutlaka gelip geçecektir. Bu sektörden çok fazla kişi ekmek yiyor, ciddi bir işgücü var. İnsan var olduğu müddetçe barınma ihtiyacı vardır. Bu sektörün bitmesi mümkün değil. Bu lokomotif sektör duramaz, durmamalı" ifadelerini kullandı. Öğrencilere sosyal olmaları, topluluklara girip görevler almaları konularında önerilerde de bulunan Doğangün, İMSİAD'a da her zaman verdiği bu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Başkan Andıç'tan öğrencilere tebrik...

'Bereketli bir meslek seçtiğinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum' diyerek sözlerine başlayan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç da, şunları söyledi: "Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde dönem dönem bazı sektörlerde inişler çıkışlar oluyor. İnşaat sektöründe de şu an benzer bir durum var ama asla umudunuzu yitirmeyin. Altyapıdan üstyapıya, tren yolundan otoyola, normal konuttan gökdelene, barajdan köprüye kadar pek çok alanda çalışma fırsatınız var. O yüzden umutsuzluğa kapılacak bir durum yok. Tabi bu süreçte siz de öğrencilik döneminizi sakın boş geçirmeyin, dolu dolu yaşayın, her anlamda kendinizi geliştirin, sosyalliğe önem verin, stajlarınızı ciddiye alın, işin mutfağına girin. Hem bireysel olarak hem de İMSİAD olarak bizler her zaman yanınızdayız, başarılar diliyorum."

"Donanımlı olun"

İMSİAD Başkan Yardımcısı ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Şeref Demir ise, "Öğrenim sürenizi, bir an önce bitirip buradan kurtulayım anlayışıyla değil de, nasıl daha donanımlı olurum, geleceğe kendimi nasıl hazırlarım anlayışıyla geçirmeniz gerekiyor. Hangi sektör olursa olsun donanımlı insana ihtiyaç var. Bu bilinçle kendinizi geleceğe hazırlayın ve asla umutsuz olmayın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, İMSİAD Başkan Yardımcısı Şeref Demir ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından öğrencilere ilk baretleri takıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.