Hava Durumu

Instagram içerikleriniz başınızı ağrıtabilir!

Instagram, müzik kullanımında YouTube gibi bir özelliği daha devreye aldı. Yeni özellik sonrası, Instagram canlı yayınlarında ve videolarında çalan müzikler telif hakkı sorunları yaşamanıza neden olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Instagram içerikleriniz başınızı ağrıtabilir!

Instagram'da koronavirüs döneminde özellikle çok fazla sayıda canlı yayın yapılıyor. Bu canlı yayınların birçoğunda insanlar, arka planda bir müzik eşliğinde konuşuyor ve bir konu hakkında sohbet ediyorlar. Ancak onlara kötü bir haberimiz var. Instagram canlı yayınların ve videoların telif hakkı konusunda çok önemli bir değişikliğe gidiyor.

INSTAGRAM TELİF HAKKI İHLALİNİ ÖNLEYECEK

Instagram, telif hakları bulunan müzikleri kullanan canlı yayın veya videolara bundan böyle oldukça büyük bir bildirim ekleyecek. Bu bildirim ile kişiyi telif hakkı ihlali yaptığı konusunda bilgilendirecek olan uygulama, ihlalin söz konusu olduğunu kişiye bu bildirim yoluyla belirtecek. Instagram hikayeleri ise söz konusu telif hakkı bildiriminden etkilenmeyecek. Instagram'ın telif hakkı ihlali yapmadan canlı yayın açmak ve video paylaşmak isteyen Instagram kullanıcılarına alternatif bir çözümü de var.

ÇÖZÜM FACEBOOK SES KOLEKSİYONU'NDA

Instagram yetkililerin kullanıcılara ilk tavsiyesi süre konusunda. Yetkililer, kullanılan müziklerin süresini kısa tutulmasını önermekte. Burada kullanıcıların ölçüsü hikayelerin süresi olabilir. Yani 15 saniye. Zira Instagram, hikayelerde böyle bir engelin olmayacağını söylüyor. Ayrıca 'illa uzun süreli müzik kullanmak istiyorum' diyorsanız yetkililere göre Facebook'un sahip olduğu Ses Koleksiyonu'na göz atmanız sizin için iyi bir seçenek olabilir. Çünkü buradaki müzikler hiçbir kısıtlama olmadan Instagram üzerinde kullanılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.