Hava Durumu

İnstagram'ın yeni akımı: Çöp yığını

2012 yılından beri kullanılan Instagram'da her gün yeni bir trend kendisini belli ediyor. Özellikle 'fenomen' kavramının oluşmasından sonra Instagram takipçi üzerinden yürüyen bir meslek kolu haline geldi. Son yıllarda ise photoshop, filtre ve özenle çekilen fotoğraflar tarihe karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2021 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnstagram'ın yeni akımı: Çöp yığını

Facebook'un popüler olduğu dönemlerde ortaya çıkan Instagram çoğu genci etkisi altına almayı başardı. Günümüzde biraz TikTok'un gerisinde kaldığı düşünülse de Instagram'da yenilenenler trendler platformun hala kullanılmasını sağlıyor.

Instagram ilk yıllarda kişilerin beğendikleri yerleri, anıları fotoğraflayıp güzelleştirdikleri bir platform haline dönüştü. Uygulama içine yüklenen filtre ve efektler kişilerin birbiriyle uyumlu profiller oluşturmasına yardımcı oldu. Aynı renkler üzerinden oluşturulan özenli profiller ise artık tarihin tozlu sayfalarına karıştı. Neredeyse bir yıldır trend olan "photo dump" (fotoğraf yığını veya çöplüğü) akımı da bu yüzden çıktı. Ünlü ünsüz herkesin katıldığı bu akımda galerideki sıradan ama estetik görünümlü fotoğraflar çoklu halde paylaşılıyor. Aynı zamanda fenomenler bu akımı bir haftalarını arda arda fotoğraflarla yayınlayarak sunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.