Hava Durumu

iPhone tutkunlarına kötü haber!

Apple'ın eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modelleriyle ilgili yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Modellerin kutusundan 3.5 mm dönüştürücü çıkmayabileceği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
iPhone tutkunlarına kötü haber!

Yeni iPhone modellerinin tanıtılmasına haftalar kalmasına rağmen telefonlarla ilgili sızan iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Ortaya atılan yeni bir iddia ise 2018 model iPhone modellerinde kutudan Lightning-3.5mm kulaklık dönüştürücüsünün çıkmayacağı oldu.

Bilindiği gibi Apple iPhone 7 modelleriyle beraber 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmıştı. Bunun yerine Lightning girişini kulaklık olarak kullanıma sunan Apple, aynı anda şarj yaparken müzik dinleyip görüşme yapmak isteyenlerin aıhı almıştı. Halen tartışılan ve bazı Android üreticileri tarafından da USB Type C bağlantısı için uyguladığı değişiklikle beraber telefonların kutu içeriğine Lightning-3.5mm dönüştürücü eklenmişti.

YENİ İPHONE MODELLERİNİNİN KUTUSUNDAN O ÇIKMAYABİLİR

Ortaya atılan iddia ise iPhone 9 modelleriyle beraber bu dönüştürücü kutu içeriğinden çıkarılacak ve kutu ile beraber verilmeyecek. İddianın kaynağı ise Lightning-3.5 mm kulaklık adaptörü tedarikçilerinden Cirrus Logic. Benzer bir durumun iPod Pro için de uygulanabileceğine dikkat çeken tedarikçi iddiasında ısrarlı.

Ancak kulaklık girişinin değiştirilmesi bile büyük bir tepki çekmişken bir şekilde telafi sağlayan bu tarz bir dönüştürücünün kutudan çıkmaması kullanıcıların daha büyük tepki vermesine neden olabilir. Elindeki farklı bir kulaklığı iPhone 7 ve üstü modellerle kullanmak isteyenler 59 TL ödeyerek bu adaptörü almak zorunda kalacaklar. Aksesuarların fiyatlarının yüksekliği ve aksesuar aldırma konusunda hevesi nedeniyle eleştirilen Apple, bu yeni hamlesi ile muhtemelen daha fazla eleştiri alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.