Hava Durumu

'Irak'tan tonlarca altın gelebilir'

Irak'ta işlenmek üzere bekleyen tonlarca altın bulunduğuna dikkati çeken Mücevher İhracatçılar Birliği Başkanı Ayhan Güner, "Sistemi 15 gün içinde çözersek buraya işlenmek üzere tonlarca altın gelir ve ihracatımızda anormal bir artış görebiliriz. Irak'ta 40-50 ton altın birikti" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Irak'tan tonlarca altın gelebilir'

Mücevher İhracatçılar Birliği (JTR) Başkanı Ayhan Güner, mücevher sektöründeki 10 aylık ihracat rakamlarının geçen yılın yüzde 50 üzerinde bulunduğunu ve Irak'ta yaşanan sorunlar olmasaydı yılın tamamını yüzde 70 yükselişle kapatmayı düşündüklerini ifade etti. Güner, tüm Orta Doğu müşterisini Türkiye'ye kaydırmak istediklerini dile getirerek, "Dubai'ye yüzde 5 vergi geldi. Ayrıca yüzde 5 daha KDV gelecek. Dubai'nin yüzde 5 vergisi firmaların Türkiye'ye gelmesine neden oldu. Böylece merkez yerine Dubai'yi değil Türkiye'yi kabul edecekler. Şu anda 150'ye yakın şirket geldi. Daha da gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

40-50 TON BİRİKTİ

Irak'ta işlenmek üzere bekleyen tonlarca altın bulunduğuna dikkati çeken Güner, "Erbil'de bundan önce var olan sistemi Bağdat hükümeti yaparsa oradaki altın Türkiye'ye getirilip işlenecek ve Irak'a ihracat yapılacak. Sistemi 15 gün içinde çözersek buraya işlenmek üzere tonlarca altın gelir ve ihracatımızda anormal bir artış görebiliriz. Irak'ta 40-50 ton altın birikti" bilgisini verdi.

KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ

Güner, Irak'taki sorunların sektörü oldukça etkilediğine işaret ederek, "Yalnız Irak olarak düşünmeyin. Erbil'e mal gittiği zaman, oradan Basra Körfezi'ne, Bağdat'a gidiyordu. Gürcistan, İran da gelip alışveriş yapıyordu. Bu ülkelerin alışveriş yaptığı Türkiye'nin oluşturduğu bu merkezi yeniden kazanmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.