Hava Durumu

İran'da askeri törene terör saldırısı! Çok sayıda ölü var

İran'ın Ahvaz kentindeki askeri tören sırasında düzenlenen terör saldırısında ortalık kan gölüne döndü. En az 24 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İran'da askeri törene terör saldırısı! Çok sayıda ölü var

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde düzenlenen askeri tören sırasında silahlı teröristler ateş açtı.  İran Devlet Televizyonu Press TV, olayı "Tören sırasında çok sayıda silahlı saldırgan ateş açmaya başladı. Çok sayıda kişi öldü ve yaralandı" ifadeleriyle duyurdu. En az 24 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı. Yarı resmi haber ajansı Tasnim, 4 saldırgandan ikisinin öldürüldüğünü, ikisinin ise arandığını da bildirdi.

SUUDİ ARABİSTAN VE ABD'Yİ SUÇLADILAR

Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, "Sivilleri ve silahlı kuvvetleri hedef alan kişiler, Suudi Arabistan'ın beslediği El Ahvaziya grubuyla bağlantılı" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  "Eğitilen, silahlandırılan ve yabancı bir rejim tarafından desteklenen  teröristler Ahvaz'a saldırdılar" ifadelerini kullandı.

Saldırıda çocuklar ve gazetecilerin de hedef alındığına dikkati çeken  Zarif, şöyle devam etti:

"İran bu saldırılardan bölgesel terör destekçileri ve onların ABD'li  efendilerini sorumlu tutuyor. İran, halkını savunma konusunda hızlı ve kararlı  yanıt verecektir."

PUTİN'DEN MESAJ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye taziyelerini iletirken "terörle mücadelede işbirliği" vurgusu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.