Hava Durumu

'İspatlarsan makamımı bırakacağım, ispatlayamazsan...'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'yurt dışında parası var' iddiasına sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İspatlayamazsan siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan hem siyaseti hem Cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Hodri meydan" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2017 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2017 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'İspatlarsan makamımı bırakacağım, ispatlayamazsan...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadına Yönelik Şiddete Karsşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.  Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "İftiraları ardı ardına sıraladı. Neymiş efendim, çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, eski özel müdürüm.. Yurtdışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de benim 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Ben buradan ismini anmaya tenezzül etmediğim bu zata soruyorum. Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı? Varsa çıkart milletin önüne. Ben hemen gereğini yapayım. Tüm milletime sesleniyorum. Yoksa çık iftira ettiğini söyle. Aksi takdirde iftiracı konumuna düşeceksin. Şimdi ben buradan bir şey söylüyorum. Tayyip Erdoğan'ın yurtdışında bir kuruş parası varsa herhangi bir bankada, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bunun bana taahhüdünü versin" dedi.

SAYENDE MİLYONER OLACAĞIZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na açtığı davaları anımsatan Erdoğan, "Hani derler ya "Yüzüne tükürsen yağmur yağıyor" diye. İşte bu tam öyle bir tip. Biz o seviyeye inmeyecek hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Bu müfteri hakkında gereken hukuki işlemleri başlattılar. İtham ettiği, eniştem, çocuklarım, kardeşlerim hep birlikte bu zata iftiraların bedelini ödetmek amacıyla, manevi tazminat davasını 1,5 milyon olarak talep ediyoruz, açtık. Milyoner olamadık belki ama alacağımız tazminatlar sayesinde herhalde olacağız" ifadelerini kullandı.

YENİ EYLEM PLANI

Kadına yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan eylem planlarının hassasiyetle uygulandığını belirten Erdoğan, "Eğitim çalışmalarında yüzbinlerce kamu görevlisine ve askerimize ulaşıldı. Şiddeti önleme merkezlerini, kadın konuk evlerini 81 ile yaygınlaştırdık. Aynı şekilde kadınların, hak fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanarak ekonomik ve sosyal hayattaki etkinliklerinin artırılması konusunda çok önemli adımlar attık. İnşallah yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni bir eylem planı hazırlandı" diye konuştu.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK SORUNU

"Erken yaşta ve zorla evlilik artık geride bırakmamız gereken bir başka sorundur" diyen Erdoğan, "Günümüz şartlarında erken sayılabilecek 14-15-16 yaşlarındaki evlilik oranı toplam evlilikler içinde yüzde 4'lere kadar geriledi. Ortaöğretim kademesindeki kız çocukları oranının yüzde 45'ten yüzde 83'e çıkmasının çok önemli katkısı bulunuyor" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.