Hava Durumu

İsrail'den 10 yıl sonra bir ilk...

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fettah el-Sisi, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsrail'den 10 yıl sonra bir ilk...

Bir İsrail başbakanının 10 yıldan bu yana Mısır'a gerçekleştirdiği ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Bennett, Sisi ile yaptığı görüşme sonrası basına değerlendirmelerde bulundu. Bennett görüşme ile iki ülke arasında ileriye dönük derin ilişkilerin temelinin atıldığını belirterek, görüşmenin iyi bir atmosferde geçtiğini söyledi.

BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

İsrail Başbakanlığı'ndan görüşme hakkında yapılan yazılı açıklamada da Bennett ve Sisi'nin karşılıklı ticaret ilişkilerini genişletmenin yanı sıra çeşitli bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıkları kaydedilerek, iki ülke arasındaki işbirliğini derinleştirme ve güçlendirme yollarının tartışıldığı belirtildi. Bennett'ın Sisi'ye İsrail ile Mısır arasındaki barış anlaşmasının Ortadoğu güvenliği ve istikrarına hizmet etmeye devam ettiğini söylediği aktarıldı. Açıklamada Cumhurbaşkanı Sisi'nin ise Mısır'ın, bölgede güvenlik ve refahın sağlanmasına katkıda bulunacak şekilde iki devletli çözüm ve uluslararası kararlar temelinde Ortadoğu'da barışı sağlamaya yönelik tüm çabalara desteğini dile getirdiği kaydedildi. Ayrıca açıklamada Sisi'nin, Filistinliler ve İsrailliler arasındaki ateşkesin sürdürülmesinin gerekliliğine değindiği de ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.