Hava Durumu

İsrail'den İran'a: 'Suriye'deki üssünüzü yıkarız'

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, İsrail sınırına 50 km mesafedeki Golan tepelerinin Suriye kısmında bulunduğu ifade edilen İran askeri üssünü yıkmakla tehdit etti. İsrailli Bakan, Şii eksenin yerleşmesine asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsrail'den İran'a: 'Suriye'deki üssünüzü yıkarız'

İsrail ile İran arasında çok önceden beridir süren gerginlik, son dönemde iyice arttı. Geçtiğimiz günlerde tespit edilen Suriye'deki İran askeri üssü, iki ülke arasındaki gerilimin son konusu oldu. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, İsrail sınırına 50 km mesafedeki Golan tepelerinin Suriye kısmında bulunduğu ifade edilen İran askeri üssünü yıkmakla tehdit etti. Liberman, "İsrail, karşı taraftan gelecek her türlü saldırıya ve sınır egemenliğini ihlal eden herhangi bir eyleme karşılık verecektir" dedi. İsrailli bakan, Esad'den topraklarında yer alan yapılanmalara engel olmasına çağırarak "Şii eksenin yerleşmesine asla müsamaha göstermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

YERLE BİR ETMEK İÇİN...

Londra merkezli Al Awsat'ın aktardığına göre, yapılan bu tehditlere İsrail muhalefet lideri Avi Gabay da katılarak "Esad yeni oyun kuralları koymaya yeltense de İsrail hükümetiyle muhalefetiyle bu girişimi yerle bir etmek için tek bir vücut gibi karşısında durmaktadır" ifadesini kullandı.

İSTİHBARAT BULDU

İsrail cephesinden yapılan açıklamalar, BBC'nin Batılı istihbarat kaynaklarından aldığı Suriye'deki İran askeri üssünün uydu görüntülerini yayınlamasından sonra geldi. İsrail istihbarat kaynakları İran'ın Suriye'ye yoğun desteğini kullanarak İsrail'e 50 km uzaklıkta askeri üs kurduklarını iddia ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.