Hava Durumu

İsrail Kudüs'e taşınacak ABD Büyükelçiliği için hazırlık yapıyor!

İsrail polisi, ABD Başkanı Trump'ın Aralık ayında ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı sonrası, güvenlik hazırlıklarına başladı. Elçiliğin 14 Mayıs'ta taşınması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İsrail Kudüs'e taşınacak ABD Büyükelçiliği için hazırlık yapıyor!

İsrail polisi, 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşınması beklenen ABD Büyükelçiliği için güvenlik hazırlıklarına başladı.  Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması için iki ülke güvenlik birimlerinin istişarelerde bulunduğunu belirtti. İsrail radyosunun haberine göre de polisler, ABD Büyükelçiliğinin taşınmasında güvenliği sağlamak için yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi. ABD Büyükelçiliğinin yeni bina inşa edilene kadar ABD'nin Kudüs'teki Başkonsolosluğunun konsolosluk bölümünü geçici merkez olarak kullanması bekleniyor.

TRUMP KATILACAK MI?

İsrail basınında ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner'in, Kudüs'teki ABD Büyükelçiliğinin açılış törenine katılacağı haberlerine yer verilmişti. Trump, daha önce kendisinin de törene katılabileceğini belirtmişti ancak henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

KRİZ ÇIKMIŞTI

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017'de Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı. ABD yönetimi büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e 14 Mayıs'ta taşıma kararı almıştı. Karar, bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.