Hava Durumu

İstanbul'da gemi kıyıya çarptı!

İstanbul Boğazı'nda Rumeli Hisarı açıklarında bir yük gemisi kıyıya çarptı. Gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-7 römorkörü tarafından çekilerek kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2019 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2019 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İstanbul'da gemi kıyıya çarptı!

Ukrayna'nın Odessa limanından hareket eden 23 bin 633 groston ağırlığında 191 metre uzunluğundaki Liberya bandıralı gemide, İstanbul'da Rumeli Hisarı mevkisinde makine arızası oluştu.

Gemi, Aşiyan önlerinde, iskele demirini atarak karaya oturdu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma botları, olay yerine sevk edildi.

Kıyıya dik açı olacak şekilde duran geminin kaptanı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmesinde, geminin sahille temasen yüzer durumda olduğunu beyan etti.

Gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-7 römorkörü tarafından çekilerek kurtarıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Boğazı'nda Rumeli Hisarı açıklarında bir yük gemisinin kıyıya çarpmasının ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerinde çalışmalar sürerken İstanbul Valiliğinden gemiyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; 19 mürettebat ile Kılavuz Kaptan eşliğinde Boğaz'dan geçiş yapan Liberya bandıralı 'Songa Irıdıum' adlı yük gemisinin saat 12.00'de makine arızası sinyali verdiği, 12.13'te Rumeli Hisarı mevkiinde kıyıya çarptığı belirtildi.

"Kaza mahallinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yoktur"

Açıklamanın devamında, "Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma römorkörleri ile Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri sevk edilmiştir. Kaza nedeniyle gemi mürettebatı veya kaza mahallinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yoktur. Römorkörler ile kurtarma çalışmalarına başlanmış olup, şu an itibariyle herhangi bir deniz ve çevre kirliliği söz konu değildir. Söz konusu geminin arkasında Boğaz geçişi yapan 3 geminin emniyetle Boğazdan geçişi sağlanmış, 1 tanker emniyetle demirletilmiş, Boğaz geçişi askıya alınmıştır. Kıyıya çarpan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörlerince en kısa sürede İstanbul Limanı Demir mevkiine alınacaktır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.