Hava Durumu

İstanbul'da lodos faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi

İstanbul'u etkisi altına alan fırtına can ve mal kaybına neden oldu. Esenyurt ve Sultangazi'de rüzgar nedeniyle kopan çatılar nedeniyle iki kadın hayatını kaybetti. Esenyurt'ta hayatını kaybeden Elif Şanver'in çocuğunu kurtardığı ancak kendisinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. İstanbul Valiliği ölü sayısının arttığını duyurdu. Yapılan açıklamada lodos nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır 19 kişinin yaralandığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İstanbul'da lodos faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Bağlarçeşme Caddesi ile 1105. Sokak'ın kesişiminde bulunan bir binanın çatısı, kentte etkisini artıran tam fırtına nedeniyle koparak uçtu.

Bu sırada yolda yürüyen vatandaşların üzerine devrildi.

O esnada yoldan geçen Elif Şanver ve çocuğu da kopan çatının altında kaldı.

Şanver, olay yerinde yaşamını yitirirken, çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Bu arada görgü tanıkları annenin çatının üzerlerine düşeceğini fark ederek son anda korumak için çocuğunun üzerine kapandığını anlattı.

"KANLAR İÇİNDE KALMIŞTI"

Yaşanan olayı anlatan Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli, "Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Altında kaldıkları tahtayı çıkarınca sağ salim çocuğu çıkardık. Kadın kafasını yere vurunca kanlar içinde kalmıştı. Çocuk kurtuldu" dedi.

Olayın meydana geldiği noktaya çıkan cadde ve sokaklar güvenlik nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatılırken, fırtına etkisini sürdürmeye devam ediyor.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şu ana kadar yapılan incelemelerde lodos nedeniyle Esenyurt ve Sultangazi'de 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada incelemelerin sonuçları şu şekilde belirtildi:

-Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

- Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli'de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi.

Oluşan kazalar sonucunda toplamda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si çocuk 9 kişi yaralandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği: Lodosta 4 kişi öldü, 3'ü ağır 19 kişi yaralandı.

İBB'DEN HASAR BİLANÇOSU AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şiddetli lodos bilançosunu açıkladı. Açıklamada, "33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 12 araç hasar gördü" denildi.

İBB tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da etkili olan lodos fırtınası ve şiddetli yağış nedeniyle; 33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 12 araç hasar gördü. Teyakkuzda olan İBB Ekipleri, olaylara hızla müdahale ediyor. Fırtına toplu ulaşım araçları ile trafiği de olumsuz etkiliyor. 15 Temmuz Köprüsü'nde trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlanırken, bazı raylı sistem seferleri ile deniz ulaşımı da aksıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.