Hava Durumu

İşte Maltepe'de son durum! Yarın öğleden sonra bitiyor

Gözler uzun zamandır Maltepe'deki sayımlarda... Son dakika haberine göre saat 13.00 itibariyle kalan sandık sayısı 90'lara indi. Yarın öğleden sonra sayımların bitmesi bekleniyor. AK Parti tam kanunsuzluk itiraz hakkını kullanarak İstanbul'da seçimlerin isteyecek ve son karar YSK'da olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İşte Maltepe'de son durum! Yarın öğleden sonra bitiyor

YSK'nın dün Maltepe için aldığı karar, Ekrem İmamoğlu'nu mazbataya bir adım daha yaklaştırdı. Ancak AK Parti'nin, seçimlerin yenilenmesi için itiraz hakkı var. Bugün İstanbul sonuçları belli olabilir. Gözler Maltepe'den gelecek sonuçlarda, sayımlar sürüyor. YSK süreci hızlandırmak adına harekete geçti ve sayımı yapan kurul sayısını 2'den altıya çıkardı. 

Son durum ne? Sayım ne zaman biter?

Kurul sayısının artırılması ile birlikte sayım da hızlandı. Maltepe'deki 1089 sandığın yeniden sayımında sona yaklaşıldı. Saat 12.52 itibariyle, sayılacak sandık sayısı 95'e düştü. Yemek arası veren kurul, öğleden sonra çalışmalarına devam edecek. Sayım işleminin tamamının çarşamba günü öğlen saatlerinde bitmesi bekleniyor.

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı

Dün Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'yla arasında 12 bin 200 oyun olduğunu açıklamıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Yıldırım'a cevap verip Ekrem İmamoğlu'nun 4.170.058 oy, Binali Yıldırım'ın 4.156.170 oy aldığını ve aradaki farkın 13.888 olduğunu açıklamıştı. Farka dair bugün yeni bir rakam açıklanmadı. 

Seçimler yenilensin talebi

Maltepe'deki sayımın bitmesi ile birlikte yarın Ekrem İmamoğlu mazbata için başvurabilir. AK Parti ise tam kanunsuzluk itiraz hakkını kullanarak İstanbul'da seçimlerin yenilenmesini isteyecek.

2 haziran'da seçim ihtimali

Bu durumda top yine YSK'da olacak. YSK, eğer seçimleri yenileme kararı alırsa 2 Haziran'da İstanbul halkı sandık başına gidecek. AK Parti'nin itirazı redddedilirse İstanbul'da, 25 yıl sonra resmen CHP dönemi başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.