Hava Durumu

İtalya'da hükümet çatlıyor: Başbakan yardımcısından çağrı

İtalya'da iktidardaki Kuzey Birliği partisi lideri Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, hükümet koalisyonunun aylar süren tartışmaların ardından artık işlemediğini ve ileriye dönük tek yolun yeni seçimler yapılması olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İtalya'da hükümet çatlıyor: Başbakan yardımcısından çağrı

Beklenmeyen bu açıklama, sağ kanat Kuzey Birliği ile koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi arasında yoğun bir kamuoyu çatışması dönemini izliyor ve euro bölgesinin üçüncü büyük ekonomisini daha derin bir siyasi belirsizliğe sürüklüyor.

Salvini, hiçbir koalisyon partisine ait olmayan Başbakan Giuseppe Conte'ye 5-Yıldız Hareketi ile kurduğu koalisyonun sadece bir yıl görev yapmasının ardından çöktüğünü ve "hızlı bir şekilde sözü seçmenlere geri vermeliyiz" dediğini ifade etti. Şu anda yaz tatilinde olan parlamentonun önümüzdeki hafta gerekli adımları atmak için tekrar toplanabileceğini belirten Salvini, hükümette güven oylamasının gerekliliğine ve başbakanın istifasına atıfta bulundu.

Conte daha sonra televizyonda yayınlanan kısa bir açıklamasında Salvini'nin İtalyanlara hükümeti neden düşürmek istediğini açıklaması gerektiğini söyledi. Conte, Salvini'nin bakanlarına yönelik saldırılarını artık kabul etmeyeceğini belirterek Salvini'yi "sloganlara" güvenmekle suçladı. Parlamentoyu feshetme yetkisine sahip tek kişi olan Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella Eylül ayındaki 2020 bütçesi için hazırlık çalışmalarından önce bunu yapmak istemeyebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.