Hava Durumu

İYİ Parti Başkan adayı Türkoğlu: Bursa'yı kucaklamaya geliyoruz!

Kent kamuoyunun eğitimci ve sendikacı kimliğiyle yakından tanıdığı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti İl Başkanlığı'na adaylığı hakkında YeniDönem'e konuştu: Bursa'yı kucaklamaya geliyoruz!

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 07:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 07:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti Başkan adayı Türkoğlu: Bursa'yı kucaklamaya geliyoruz!

N. Nuri Yavuz

Bursa'da uzun yıllar gerçekleştirdiği sendikal faaliyetlerle adından söz ettiren Selçuk Türkoğlu, adaylık çalışmaları kapsamında YeniDönem gazetesini ziyaret etti. Bir dönem kent siyasetinin etkin isimlerinden Nevzat Kocakurt'un da desteklediği Türkoğlu'na ziyarette Gülcan Somuncuoğlu, Erkan Zorba ve Avukat Şeyda Şahin eşlik etti.

KONGRE TAKVİMİ

İYİ Parti kongre takvimi hakkında değerlendirmede bulunan Türkoğlu, "Ocak ayında ilçelerle başlayan kongreler, pandemi öncesinde 16 ilçede tamamlanmıştı. Bir tek Nilüfer kalmıştı ki salgın nedeniyle ara verilmişti. 1 Haziran'da normalleşmenin başlamasıyla birlikte Nilüfer'deki kongre hazırlıkları da yapıldı ve 5 Temmuz'da tamamlandı. Artık il kongresi takvimi fiilen başlamış oldu. Kongre tarihi bugün yarın netleşecek. Öngörümüz temmuz sonu belki ağustos başı gibi gerçekleşmesi yönünde" dedi.

İLÇE ZİYARETLERİ

"Biz, 6 Mart tarihinde henüz 3 ilçe kongresi gerçekleşmişken ilçe kongrelerinin tamamlanmasını beklemeden il başkanlığıyla alakalı adaylığımızı ilan etmiştik" diyen Türkoğlu, "o gün sonrasında da ilçe kongrelerini takip etmiş pandemi nedeniyle ara vermiştik. Normalleşmeyle birlikte salgının riskini de göz ardı etmeden önce can ve sağlık diyerek propaganda çalışmalarımızı başlattık. İlçe teşkilatlarımızı ve delegasyonu ziyaret edeceğiz. Kongreyle alakalı adaylığımızı ve projelerimizi anlatacağız. Arkadaşlarımızın bize yöneltmek istediği soruları cevaplayacak, taleplerini dinleyeceğiz. Nihayetinde de inşallah bir demokrasi şöleni şeklinde il kongremizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

ETKİN MUHALEFET

Bursa'nın İYİ Parti hareketinin filizlendiği iller arasında olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Biz de partinin kuruluş sürecinin başından beri içindeydik. Kongreleri kazanıp kazanamamak önce Allah'ın takdiri sonra da delegenin teveccühüdür. Ama biz öncelikle şuna baktık ki adaylık için yeterli bir konsensüs ve teveccüh var mı? Böyle bir eğilimi teşkilat ve tabanda gördük. Daha iyisini yapmak adına yola çıktık. Aslında İYİ Parti'yi derleyip toparlamak gibi bir meramımız da parti içinde böyle bir sorun da yok. Biz, 'Bursa'yı toparlamaya geliyoruz' sloganıyla yönetime talibiz. Yani bugün Bursa'da eksikliğini hissettiğimiz etkin muhalefet boşluğunu doldurmak amacındayız. Bu milletin İYİ Parti'ye vermiş olduğu muhalefet ve denetim görevini yerine getirmeye talibiz. Bursalılar, eğer Allah nasip ederse şunu görecekler; şimdiye kadar yıllardır, özellikle bu iktidar döneminde gelecekleri nasıl çalınmış, değerleri nasıl yok edilmiş, milyarlarca gelirleri nasıl har vurup harman savrulmuş, nasıl bunlar hiç sorgulanmamış, nasıl insanlar Bursa'ya hiç hesap vermemiş Allah nasip ederse bu saatten sonra böyle boş bir meydan bulamayacaklar" ifadelerini kullandı.

ÖN SEÇİM VURGUSU

"Bizim kızıl elmamız, demokrasidir" ifadesinin altını çizen Türkoğlu, "Tabana alabildiğine yayılmış demokrasi, yönetime katılmayı gerçekleştirmek ve tüzüğümüzde de geçtiği üzere il seçmen sayısının yüzde 5'ini üye yaptığımız takdirde seçimle gelinecek tüm mevkiler için üye bazlı ön seçimle yapacağız. En kısa zamanda 2023 seçimlerine kadar şuan 12-13 bin civarında olan üye sayımızı tüzüğün vurguladığı seviyelere çıkarmaya çalışacağız. Bu sayıya ulaştığımızda artık İYİ Parti'de atama diye bir kavram olmayacak. Belediye meclis üyesini, ilçe başkanını, yöneticisini, belediye başkanını, milletvekilini taban seçecek" şeklinde konuştu.

BURSA'NIN SESİ

Türkoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İYİ Parti, Türkiye'nin umududur. Biz bu umudu daha da yeşertmek ve Bursa'nın sessiz çoğunluklarının sesi olmak için var gücümüzle çalışacağız. Daha görünür, daha bilinen, daha kolay ulaşılabilir İYİ Parti olmaya gayret göstereceğiz, şayet Allah nasip eder, delege de teveccüh gösterirse."

YENİ İSİMLER

Yönetim listesi oluşturma çalışmalarının sürdüğünü belirten Türkoğlu, "İlçelerin tavsiyelerini topluyoruz. Yıllarca yöneticilik yapmış arkadaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bir de siyasete katacağımız genç ekipler var. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor. Basın ziyaretimize sizle başladık ve bugün ilk kez açıklıyoruz. Nevzat Kocakurt, hem siyasi tecrübesiyle bize yol göstericilik yapacak ve çok önemsediğimiz katılımlardan biri. Önümüzdeki süreçte Bursa'nın tanıdığı yeni simaları da Allah nasip ederse bu ekibe katacağız" dedi.

AKŞENER NE DÜŞÜNÜYOR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kongre süreçlerine ilişkin yaklaşım ve düşüncelerini de değerlendiren Türkoğlu, "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, kongre sürecindeki tarafsızlığını defaten birkaç yer de ifade etti. Adaylardan kimseye arka çıkmayacağını kimseyi de ötekileştirmeyeceğini vurguladı. Biz de bunu hissediyoruz. Kongre sürecine net olarak söyleyebilirim ki hiçbir müdahalesi yok" diye konuştu.

İYİ Parti kongresinin bir demokrasi şöleni olarak gerçekleşeceğine inandığını vurgulayan Türkoğlu, beyanını şu ifadelerle tamamladı: "Kongrenin Bursa'ya hayırlı olmasını diliyoruz. Biz, Bursa'nın sesi olmaya sadece İYİ Parti'yi değil bütün Bursa'yı kucaklamaya geliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.