Hava Durumu

İYİ Parti Bursa grubundan 'çalışan öğrenciler' teklifi!

Büyükşehir Belediye Meclisi'ne teklif sunan İYİ Parti grubu, salgın nedeniyle okula gidemeyen ve çalışmak zorunda kalan örgün ve açıköğretim öğrencilerin Burulaş ulaşımından indirimli faydalanabilmesi için önerge verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti Bursa grubundan 'çalışan öğrenciler' teklifi!

Serhat İNCİ

İYİ Parti grubu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde aktif sigorta kaydı bulunan öğrencilerin ulaşımdan indirimli yararlanması için teklif sundu.

15 Nisan'da gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında sunulan teklifte, çalışan ve aynı zamanda öğrenciliği devam edenlerin, öğrencilik haklarından faydalanması talep edildi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Hançer, İsa Söğüt, Ferit Gürsoy, Ahmet Koçınalı, Mehmet Kalpan imzası bulunan teklifte, "İlimizde SGK kapsamında olan, aynı zamanda öğrenciliği devam eden çalışanlarımızın Burulaş hizmetlerinden indirimli Bukart'tan faydalanmasının Meclis gündemine alınarak konunun değerlendirilmesini talep ederiz" denildi.

Salgın nedeniyle okula gidemediği için çalışanların indirimli ulaşımdan yararlanamadığını belirten Meclis Üyesi Oğuz Hançer, İYİ Parti grubu olarak Burulaş ile de görüştüklerini kaydetti.

Burulaş'ın 18 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğine göre Bursa'da sigorta kaydı bulunan ve çalışan öğrenciler, indirimli ulaşım kartlarından faydalanamıyor. Ayrıca kategorilere ayrılan öğrenciler için yaş sınırı ve çalışmama şartı getirilmişti.

BÜYÜKŞEHİR'E GÖRE ÖĞRENCİ

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçları, Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliğine göre, öğrencinin tanımı şöyle yapılıyor:

*27 yaşını doldurmamış örgün eğitim alan ilköğretim ve lise öğrencileri,

*SGK Kaydı olmayan Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri

*27 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri

*30 yaşını doldurmamış ve SGK kaydı olmayan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri

*Şehirde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler,

*27 yaşını doldurmamış ve SGK kaydı olmayan Açık İlköğretim ve Lise öğrencilerini

*Çıraklık okulu öğrencileri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.