Hava Durumu

İYİ Parti Bursa Milletvekili Erozan: Anketlerde yüzde 20'yi geçtik

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, YeniDönem gazetesine gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'de hiçbir anketin İYİ Parti'yi yüzde 15'in altında göstermediğine dikkat çeken Erozan, "Bursa'da ise 2-3 puan daha fazlayız. Yüzde 20'yi geçtik. Şimdiki hedefimiz birinci parti olmak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti Bursa Milletvekili Erozan: Anketlerde yüzde 20'yi geçtik

HABER: ONURALP ÖZALP

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, Uluslarası İlişkiler Başkan Yardımcısı Birgül Yıldız Günay ile birlikte YeniDönem gazetesi yönetimi ve köşe yazarlarını ziyaret etti. Önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Erozan, gündem arkası kalmış tüm sorunları cevapladı. İktidarın meclise getirdiği kanun tekliflerine realist yaklaştıklarını söyleyen Vekil Erozan, "Muhalefetiz diye her şeye 'hayır' demiyoruz. Gereken maddelere şehrimizi koyuyoruz ve ona göre oyluyoruz. Kesinlikle kırmızı bayrak çıkarmıyoruz" dedi.

TEZKERE KARARI

Tezkere kararına 'evet' dediklerini hatırlatan İYİ Parti'li Erozan, "CHP 'hayır' dedi, İYİ Parti 'evet' dedi, 'Muhalefet çatırdadı' diye düşündüler. Halbuki biz tezkere ittifakı kurmadık. CHP muhalefetteki CHP olarak oy kullandı, biz 'İktidarda olsaydık ne yapardık?' diye düşünerek oy kullandık. Muhalefette olsak bile iktidarın sorumluluğu ile hareket ediyoruz" diye konuştu.

BAMBAŞKA TÜRKİYE

18 ay sonra iktidara geleceklerini vurgulayan Ahmet Erozan, "Mesela Uygur meselesini muhalefette olduğumuz için yaratmıyoruz. Bunu Çinlilere de söylüyoruz, Avrupa'ya da söylüyoruz. Ankara'daki büyükelçilikler ülkelerine gönderdikleri raporlarda iktidarın gidici olduğunu ifade ediyorlar. Tüm dünya şimdiden başka bir Türkiye'ye hazırlıklı olsun" ifadelerini kullandı.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

İYİ Parti Bursa Vekili Ahmet Erozan'a 2020'li yılların başında hükümete yönelik "Bütçeyi idareli kullanın ikinci yarısında biz devralacağız" şeklindeki sözleri hatırlatıldı. Erozan bu sözlere şöyle açıklık getirdi: "Ben bu cümleyi söylediğimde 'Nasıl iktidara geliyorsunuz seçim 2023'te. Darbe mi yapacaksınız?' dediler. Şu anda da bu sözlerimin vadesi geçmiş gözükebilir fakat yine de sözlerimin arkasındayım. Korkunun ecele faydası yok!"

'BİRİNCİ PARTİ OLMALIYIZ'

Eski Bakan Faruk Çelik'in 2 yıl önce Cumhurbaşkanı'nın yüzde 40'la seçilmeli şeklindeki sözlerini yorumlayan Ahmet Erozan şunları söyledi: "Sonuçta 2 yıl öncesinden buraya geleceklerinin farkındaydılar. Bugün yüzde 40 bile yoklar. Bundan önceki seçimde yüzde 9.6 oy aldık. İYİ Parti'yi ülke genelinde yüzde 15'ten düşük gösteren hiçbir anket yok. Bursa'da ise ülke genelinin 2-3 puan üstünde. Genel Başkan Meral Akşener Bursa için hedefi yüzde 20 olarak açıklamıştı. Biz şu anda bunun üzerindeyiz. Şimdi buradan da öteye gitmeyi gerektirecek bir tercih yaptı Genel Başkanımız 'Ben Başbakan adayıyım' dedi. Bu söz bizim için İYİ Parti'yi birinci çıkarmak zorundayız anlamına geliyor."

'VAAT DEĞİL ÇÖZÜM'

Gelecek seçim sonrasının bir geçiş dönemi olacağının anlaşıldığını ifade eden Ahmet Erozan, "Bizim bu dönemde yapmamız gereken işlerin yoluna gireceğini göstermek olmalı. Vatandaş ta işlerin yoluna girdiğini görmeli ki güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilebilecek oranda sandalye sayısı versin. Bu nedenle Genel Başkanımız Meral Akşener, vaatte bulunmuyor, umut satmıyor, çözüm üretiyor. Ne yapacağımızı söylüyoruz, yanında kaynağını da açıklıyoruz. İlk etapta vatandaşın çözülmesi gereken sorunlarının başında EYT geliyor. 3600 ek gösterge gibi meselelerin bir maliyeti var. 150 milyar TL... Bizim artagan prjesiyle üreteceğimiz kaynak 300 milyar TL. İktidar da aynı hesabı yapsın ve çözsün. Ama yapamaz. Bunu iktidarın yapmasının tek yolu para basmak şu anda."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.