Hava Durumu

İYİ Parti Bursa teşkilatından Gençoğlu ailesine ziyaret! 'Penguen, binlerce köylüye ekmek verdi'

İYİ Parti Bursa milletvekili adayları Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu,  Sami Bilge ve Yüksel Yılmaz,  Penguen Gıda'nın sahibi Gençoğlu ailesini ziyaret etti. Türkiye'deki ekonomik koşulların zorluğuna dikkat çeken Tatlıoğlu, "İnşallah çözümler üreterek üreten bir Türkiye'yi hep beraber yakalarız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti Bursa teşkilatından Gençoğlu ailesine ziyaret! 'Penguen, binlerce köylüye ekmek verdi'

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı ve Gençoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gençoğlu ve Penguen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve UİB Sebze Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Orhan Gençoğlu'nu ziyaret eden İYİ Parti milletvekili adayları Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Sami Bilge ve Yüksel Yılmaz,  seçim süreciyle ilgili mesajlar verdi.

İYİ Parti'nin ekonomist ismi Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, öncelikle ekonomik verilerdeki tüm zorluklara rağmen büyük bir fedakârlık ve başarı göstererek dünya ülkelerine ihracat yapan Penguen Gıda'yı tebrik etti.  Ardından bugün Türk tarımın geldiği çıkmaza dikkat çeken Tatlıoğlu şöyle konuştu: "Çok önemli bir isim olan, hem Bursa sanayisinde, hem sosyal yapısında, sporundan kültürüne kadar her konuda uğraş veren değerli Gençoğlu ailesinin rahmetli Mümin abinin kurduğu, sizlerin geliştirdiği ve Bursa ile beraber anılan bir marka olan Penguen Gıda ile beraber olmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Özellikle yaptığınız iş bakımından tarıma dayalı sanayi emek yoğunluğu, Türkiye'nin ihtiyacı olan, hem istihdam hem de teknolojinin birlikte kullanıldığı ithal girdisi hiç olmayan, ülkemize ciddi istihdam ve döviz girdisi sağlayan bir sektör. Binlerce çalışanı ve çiftçisiyle ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşu olan Penguen Gıda'yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

'BEZELYEYİ BİLE YURTDIŞINDAN İTHAL EDER DURUMA GELDİK'

Son yıllarda tarıma yeteri kadar önem verilmediği için çiftçilerin zor durumda olduğuna dikkat çeken Tatlıoğlu, "Bu kadar geniş arazide, bu kadar tarıma verimli yerlerin olduğu bir Türkiye'de özellikle Bursa'da Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve İnegöl gibi her türlü meyve ve sebzenin yetiştirildiği bir ülkede dünyanın en kaliteli bezelyesi yetişirken bazı firmaların yurt dışından kuru bezelye ithal edilerek konserve yapmasına müsaade edilmesinin çok üzücü ve düşündürücü" ifadelerini kullandı.

"İŞ ADAMLARININ İŞİNİ ZORLAŞTIRIYORUZ"

Türkiye'nin bu konuda yıldız olması gerekirken son 10 yılda bu konuların çok ihmal edildiğini belirten Tatlıoğlu:  "Bu Türkiye'nin çok önemli bir meselesi. İnşallah çözümler üreterek üreten bir Türkiye'yi hep beraber yakalarız.  Biz Türkiye devleti olarak hakikaten bu iş adamlarının işini zorlaştırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Adını uzmanlarının bile sayamadığı kadar vergi, dünyanın en pahalı petrolü, en pahalı iletişimi ile beraber yürüyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen sizler başarılı çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Sizlere Bursa adına çok teşekkür ediyoruz. Doğru tarım politikasıyla bu tür markaların çoğalarak Türk tarımının tekrar hak ettiği seviyelere getirecek projelerinin hazır halde" diye konuştu.

'BU MİLLET GENÇOĞLU AİLESİ İÇİN HAYIR DUASINI EKSİK ETMEZ'

Bursa iş dünyasının sevilen ismi Sami Bilge'de özellikle göçmen kökenli ve uzun yıllardır bu camianın içinde olan bir isim olarak Meclis'te önceliğinin Balkanların sorunlarının çözümü olduğunu söyledi. Soydaşların efsane ismi Mümin Gençoğlu nezdinde Gençoğlu ailesinin ve soydaşların önemli değerleri Turhan Gençoğlu ve Orhan Gençoğlu'na teşekkür eden Bilge, sözlerine şöyle devam etti: "Bizleri onurlandıran Gençoğlu ailesine teşekkür etmeyi borç biliyoruz. Penguen ailesi binlerce köylüye ekmek veren, hizmet veren, hocamın da dediği gibi tarım ile sanayiyi birleştiren ve insanların hayır duasını çok alan bir aile. Ayrıca Gençoğlu ilesi kendi işinin de dışında daha çok Bursa'ya ve ülkeme ne kazandırırım düşüncesiyle hareket ederek Penguen'in dışında Bursaspor'a da sahip çıkan, hepsinden önemlisi Balkan göçmenlerinin asimile edilerek zorunlu göçe zorlanıp, katledildiği, zindanlara atıldığı dönemde dünyaya sesini duyurmuştur. Bu mezalimin sona ermesinde en büyük katkıyı Mümin abimiz yapmıştır. Bu cuma gününde kendisine buradan dualar gönderiyor saygıyla yad ediyoruz. Gençoğlu ailesinin Balkan camiasına vermiş olduğu desteğe hepimiz minnettarız. Bu milli davayı Mümin ağabeyimizden sonra devam ettiren Onursal Başkanımız Turhan Gençoğlu'na da huzurlarınızda minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

İYİ Parti kurucularından Yüksel Yılmaz da Türkiye'nin 24 Haziran'dan sonra yüzünü güneşe dönerek geleceğe yürüyeceğini söyledi.

İYİ Parti ekibinin ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Turhan Gençoğlu ise, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Görüşmelerin ardından İyi Parti milletvekili adayları Penguen Gıda Sanayi çalışanları ile birlikte öğlen yemeği yiyerek projelerini anlattı ve 24 Haziran seçimleri için destek istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.