Hava Durumu

İYİ Parti'li Gürsoy'dan Bursa trafiğine formül!

İYİ Parti Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy kentteki trafik yükünü azaltmak için meclise formül sundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2021 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Parti'li Gürsoy'dan Bursa trafiğine formül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayının ilk toplantısında söz alarak gündem dışı konuşma yapan İYİ Parti Meclis Üyesi Ferit Gürsoy, Bursa'nın trafik yükünün neden kaynaklandığını örneklerle anlatıp çözümü konusunda öneride bulundu.

Gürsoy yaptığı konuşmada,  "Doğu'da Kestel'den, Ankara Yolu'ndan tutun Batı'da Küçük Sanayi ve ilerisine gidinceye kadar neredeyse günün her saati müthiş derecede bir trafik oluşuyor. Trafiğin oluşmasının sorumlusu bundan elli sene önce ilerisini göremeyen idareciler olduğunu düşünüyorum. Başkanımız Alinur Aktaş bu konu daha önce de gündeme geldiğinde trafikle ilgili özel bir gündem yapalım, bununla ilgili fikir alışverişinde bulunalım demişti. Ama, maalesef bu gerçekleşmedi. Ben vatandaş Ferit Gürsoy olarak o yolun zahmetini çeken birisi olarak kendi aklımca iki tane çözüm ürettim. Belki daha sonraki dönemlerde bunu gündem halinde daha genişleterek, bu işin uzmanları inşaat mühendisleri midir ya da plancılar mıdır, onlarla da bu düşünülebilir" dedi.

Gürsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamyon garajının şehir merkezinde kalması, OTOSANSİT'in şehir merkezinde kalması Doğu'daki trafik akışını yüzde 30-40 etkiliyor. Batı'da ise İzmir Yolu'na baktığınız zaman Küçük Sanayi, Organize Sanayi Sitesi , üniversite, özel hastaneler, özel okulların birçoğu orada. Örnek veriyorum. OTOSANSİT'in yeri değiştirilebilir mi? Veya buna benzer çözümler üretebilir miyiz? Trafiğin sıkışmasının en önemli sebeplerinden biri de yeraltındaki batçıklar. Dört şerit olarak trafiğe giriyorsunuz, batçıklara geldiğimiz zaman şerit ikiye düşüyor. İkiye düştüğü zaman yoğun bir trafik oluşuyor. Batçıkların, o şeritlerin bir şekilde artırılması trafiği yüzde 15-20 trafiği daha rahatlatacağını düşünüyorum. Bu anlamda Alinur Başkanımızın da sıcak baktığı trafikle ilgili ayrı bir oturum yapıp, bu konuyla ilgili olan akılları bir araya getirip orada çok mevcudu değiştirmeyen ama çözüm olabilecek noktalarda bir fikir alışverişi yapmanın çok acil olduğunu düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.