Hava Durumu

İYİ Partili Halaçoğlu'ndan Meral Akşener'e sert sözler: 'Bu başarı mı?'

İYİ Parti Kayseri eski milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu,  partisinin lideri Meral Akşener'in seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeyi çok sert sözlerle eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2018 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2018 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İYİ Partili Halaçoğlu'ndan Meral Akşener'e sert sözler: 'Bu başarı mı?'

İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan, Kayseri eski milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlerde aldıkları sonucu başarılı bulduklarına ilişkin söylemine atıf yapan Halaçoğlu, "Tek adam rejimini engellemek, parlamenter sisteme geri dönmek için mücadele ettik. Sonuçta başaramadık. Şimdi İYİ Parti yönetimi çıkmış, başarılı olduk diyor. Yani biz milletvekilliği için mi yola çıkmıştık? Nasıl başarılı oldunuz? Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp %7 oy aldınız. Bu başarı mı?" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

ANLAŞMAZLIK YAŞAMIŞLARDI

Yusuf Halaçoğlu, 24 Haziran seçimlerinden önce milletvekili aday listelerinin belirlenmesi sürecinde İYİ Parti yönetimiyle bir anlaşmazlık yaşamıştı. Haloçoğlu, kendisine önerilen Kayseri milletvekilliğini ailevi nedenlerle reddederek Ankara veya İzmir'den aday gösterilmeyi talep etse de, bu isteği kabul edilmemişti.

Meral Akşener konuyla ilgili, "Sayın Halaçoğlu benim öğretmenimdir, hocamdır, abimdir. Kayseri 1. sırayı istemedi. İzmir ya da Ankara'yı istedi. Genel başkan yardımcılarımız vardı. Genel başkan yardımcılarımızın altına onu koysak olmazdı. Koskoca abimi. Dolayısıyla 'Beni affedin' dedi. Ben de o karar saygı duydum" demişti.

Halaçoğlu, bu nedenle bu dönem meclise giremedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.