Hava Durumu

İzinsiz basılmış 50 milyon TL değerinde altın!

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda izinsiz basılmış, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olduğu belirtilen ve basımı Cumhuriyet döneminde durdurulan 10 bin adet Reşat altın, Hamit altını ve Ata lirası ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2021 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2021 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İzinsiz basılmış 50 milyon TL değerinde altın!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, basım yetkisi sadece Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bulunan ve Cumhuriyet döneminden itibaren resmi olarak basımı durdurulan Reşat altını, Hamit altını ve Ata lirası olarak adlandırılan altınları izinsiz biçimde üretip piyasaya süren bir suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

İstanbul, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya ve Kayseri'de bulunduğu tespit edilen 29 şüpheliye yönelik başlatılan operasyonda 55 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

24 şüpheli gözaltına alındı

Şafak vakti gerçekleştirilen baskınlarda toplam 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda piyasa değerinin 50 milyon lira olduğu değerlendirilen 10 bin adet Ata lirası, Reşat altını, Hamit altını ele geçirildi.

İzinsiz biçimde basılan altınların saflık oranlarının belirlenmesi ve sahte olup olmadığına yönelik incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Gözaltına alınan zanlıların da emniyette işlemleri devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.