Hava Durumu

İzmir'de hortum şoku! Kent savaş alanına döndü

Türkiye'nin turizm başkentlerinden Çeşme, şiddetli yağış ve hortumla sarsıldı. Bir çok ev, iş yerinin zarar gördüğü, arabaların, ağaçların devrildiği kent adeta savaş alanına döndü. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 10'dan fazla kişinin yaralandığını açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İzmir'de hortum şoku! Kent savaş alanına döndü

İzmir son haftalarda art arda yaşanan doğal felaketlerle mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta 2 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi ve bir süredir devam eden deprem fırtınası ile sallanan İzmir, bu gece de şiddetli yağışla birlikte hortum felaketi ile karşı karşıya kaldı.

Çeşme'nin Alaçatı ilçesinde ortaya çıkan hortum önüne ne çıktıysa aldı savurdu. Kıyıdaki tekneler ve iki lüks yat alabora olurken, elektrik direkleri ağaçlar devrildi. Hortumun şiddetiyle çok sayıda araç ters döndü. Ev ve iş yerleri büyük hasar gördü. 


 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Alaçatı bölgesinde etkili olan hortum nedeniyle 10'dan fazla kişinin yaralandığını açıkladı. 

Oran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaçatı Port bölgesinde akşam saatlerinde oluşan hortumun karada ve denizde hasara yol açtığını söyledi. 

Hortum nedeniyle inşaat şantiyesinde bir vincin devrildiği ve 10'dan fazla kişinin yaralandığı bilgisini veren Oran, 3 teknenin de battığını ifade etti. 

Karada ağır hasarın oluştuğunu belirten Oran, "Aralarında 200-250 hayvanın bulunduğu bir büyük damın da yer aldığı damlar da zarar gördü." dedi.

Sel,hortum ,dolu ,deprem sırada ne var 2021 #izmir #izmirdedolu pic.twitter.com/20uACmn82G

-- emrah karabulut (@emrahkarabulu14) February 11, 2021

Ekrem Oran, hortum nedeniyle şu an için bir can kaybı olmadığını, belediye ekiplerinin sahadaki kurtarma, yardım ve hasar tespit çalışmaları yaptığını aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, "Çeşme Alaçatı Port civarında oluşan hortumun maddi zararı büyük. AKS ekiplerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal gücüyle vatandaşlarımızın yanında." ifadesini kullandı.

Soyer, paylaşımında yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. 


 

İzmir'in Çeşme ilçesinde hortum oluştu. İlçede ağaçların devrildiği, araçların savrulduğu ve evlerin çatılarının uçtuğu görülürken hortumun en çok Alaçatı Port bölgesini etkilediği öğrenildi.#çeşme#hortum#izmir#izmirsel pic.twitter.com/TXagxZHJ6Q

-- İz Gazete (@izgazete) February 11, 2021
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.