Hava Durumu

Japon kadınlarının genç görünme yöntemleri!

Biliyoruz ki Asyalı kadınlar özellikle Japon kadınları hem uzun ömürleri ile hem de yaşlılık belirtilerini geç göstermeleri ile ünlüdürler. Peki ama bu sadece genetik mi? Yoksa Japon kadınlarının kültürlerine nüfuz etmiş ve gözlemlerle oluşturulmuş bir yapı mı?

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2021 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Japon kadınlarının genç görünme yöntemleri!

Japon kadınları güzel bir cilde sahip olmanın ilk adımının yediklerinizden geldiğini düşünür. Japon mutfağı doymuş yağın, şekerin ve kırmızı etin az sebze ve deniz ürünleri zengin olan bir mufaktır ege ve akdeniz mutfağında aynı benzer özellikleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda Japon kadınları yeşil çayın güzel bir cilt için en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünürler.

Yüz masajı

Japon kadınları yüz masajının kırışıksız bir cildin anahtarı olduğunu düşünürler. Bu masajı düzenli olarak uygularken yumuşak yuvarlaklar çızecek şekilde kremleri uygularlar. Bu yumuşak masaj aynı zamanda yüz kaslarını rahatlatıp dolaşımı hızlandırır.

Buhar banyosu

Japonlara göre güzel bir cilt için en önemli adımlardan biri de nasıl duş aldığınızdır. Japon kadınları buhar banyolarını yıkanma işlemlerinin en önemli ritüeli haline getirirler. Aynı zamanda yatağa girmeden önce sıcak ve rahatlatıcı bir banyonun da sağlıklı bir cilt için önemli olduğunu düşünürler.

Somon balığının sırrı

Japonların sağlıklı beslenme rutinleri artık tüm dünyada bir marka haline gelmiş durumda. Bunun cilde yansıması ise, diyetlerinde sıklıkla sebze ve balık tüketmeleri ile alakalı. Peki en cilt dostu olan besin hangisi mi? Tabii ki somon! Yapılan araştırmalar tarafından cilt için çok sağlıklı olduğu kanıtlanan somon; cildinizin daha genç görünmesini sağlayan Koenzim Q10 ve yağlar açısından da zengin. Haftada 1 kez tüketmeye çalışın.

Bronz ten sevmiyorlar

Bronzluk batılı ülkelerdeki kadınlardan farklı olarak Japon kadınları için öncelikli bir durum değildir, hali hazırda cildinizin sağlığı için bronzlaşmamanın gerekliliğini Japon kadınları yüzyıllardır bilmekte ve ona göre davranmaktadır, o kadar ki bu kültürlerine işlemiştir ve bronz bir ten güzel olarak anılmaz.

Sabun bezleri

Doğal ve yumuşak sabun bezleri kullanarak; ciltlerini bu sayede ölü deriden daha kolaylıkla arındırıyorlar. Tazelik ve canlılık katıyorlar.

Yosunla gençleşiyorlar

Anti-aging etkisi sağlayan yosun ile; omega3 yağ asitleri, C vitamini ve iyodin alıyorlar; cilt maskesi olarak uyguladıkları yosunla bu içeriklerin cilde genç ve duru bir görüntü sağlamasına etki ediyorlar.

Kamelya yağı

Kamelya Japonlar'ın evlerinde bulunan ve hem yemeklerde hem de ciltlerinde kullandıkları bir bitkidir. Kamelya yağını kullanarak ciltlerini, saçlarını ve tırnaklarını hem besliyorlar hem de nemlenmesini sağlıyorlar.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.