Hava Durumu

Japonların sağlık sırrı pirinci haşlamak!

Japonların temel besin kaynağı pirinç sütle pişirildiğinde besin değeri artıyor. Japon diyetinde önemli olan pirinç kahvaltı dahil olmak üzere günün her öğününde tüketiliyor. Peki, onlar pirinci bu kadar seviyor ve tüketiyorken nasıl oluyor da zayıf ve sağlıklı kalabiliyor? Japonların sağlık sırrı ve pirincin faydaları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2021 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Japonların sağlık sırrı pirinci haşlamak!

Japonların zayıf ve sağlıklı olması en çok dikkat çeken ve hatta kıskanılan özelliklerinden biri. Dolayısıyla Japonların sağlık sırrı her zaman merak edilen konulardan biri olmuştur. Japonların temel besin kaynaklarının başında pirinç geliyor. Ülkemizde de sevilerek tüketilen pirinçle birçok yemek yapılıyor. Peki, hiç düşündünüz mü pirinç neye iyi gelir? Japonlar neden bu kadar pirinç tüketir?

Japonya'da bir kişi günde 6 kezden fazla pirinç yiyebilir. Hemen hemen her öğünde pirinç tüketiliyor. Japonların pirinci çok tüketirken kilo almamasının sırrı ise pirinci yağ eklemeden haşlayarak tüketmeleri. Pirinci çorbadan kahvaltı türlerine kadar her alanda kullanıyorlar.

PİRİNCİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

İyi besleyicidir

Süt veya badem yağı ile pişirilirse besin değeri daha da artar

Suda kaynatılırsa kabızlık yapar

Sütle pişirilirse semen üretimini artırır

Lif bakımından zengindir

Beynin normal işleyişine yardımcı olur

Karbonhidrat miktarı açısından zengindir

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.