Hava Durumu

Kabil'deki terör saldırılarında ölü ve yaralı sayısı yükseldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Patlamada 13'ü ABD askeri olmak üzere en az 110 kişi hayatını kaybederken, 150 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2021 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2021 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kabil'deki terör saldırılarında ölü ve yaralı sayısı yükseldi

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkelerin başlattığı tahliye operasyonlarının devam ettiği başkent Kabil'de gerçekleştirilen bombalı saldırıların bilançosu artıyor. Güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilisine göre Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın Abbey Kapısı'nda ve yakınlardaki Baron Hotel civarında düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 110'a, yaralıların sayısı 150'ye yükseldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Bill Urban tarafından yapılan açıklamaya göre ise ölen ABD askerlerinin sayısı 13'e, yaralı sayısı 18'e ulaştı.

'BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ'  

Kabil'deki bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenirken, ABD Başkanı Joe Biden gerçekleştirdiği basın toplantısında saldırıların DEAŞ'ın Horasan kolu tarafından düzenlendiğini açıkladı. Biden, "Saldırıyı gerçekleştirenleri affetmeyeceğiz, unutmayacağız, peşini bırakamayacağız ve bedelini ödeteceğiz" ifadelerini kullandı.

TAHLİYELER SÜRÜYOR

Öte yandan patlama seslerinin yükseldiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda ülkelerin tahliye operasyonlarına devam ettiği öğrenildi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz kuvvetlerinin havalimanındaki tahliye sürecinin son aşamalarına girdiklerini açıkladı. Tahliyenin İngiliz vatandaşlarına, daha önce Afganistan'dan ayrılmaları onaylananlara odaklandığını belirten Bakan Wallace, "Bu süreçte herkesin tahliye edilememesi derin bir üzüntüdür" dedi.

TALİBAN KINADI

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, düzenlenen çifte bombalı saldırıyı kınadı. Patlamaların ABD ordusu tarafından kontrol edilen bir bölgede gerçekleştiği aktaran Mücahid, "İslam Emirliği, halkının güvenliğine ve korunmasına çok dikkat ediyor ve kötü çevreler kesinlikle durdurulacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.