Hava Durumu

Kabil Havaalanı'nda izdiham! Yaralılar var

Afganistan'ın başkenti Kabil Havaalanı'nda izdiham yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2021 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2021 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kabil Havaalanı'nda izdiham! Yaralılar var

Reuters'ta yer alan habere göre NATO'nun bir güvenlik yetkilisi Afganistan'ın başkenti Kabil'de yer alan Uluslararası Hamid Karzad Havalimanı'nda çıkan arbedede 17 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada aynı zamanda ülkeden ayrılmak isteyen vatandaşlara pasaport ve vizeleri olmadığı sürece havaalanı çevresinde toplanmamaları konusunda çağrı yapıldığı bildirildi.

Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban yetkilileri Afgan vatandaşlara korkmalarına gerek olmadığını, kendilerine eziyet edilmeyeceğini ve ülkeden kaçmaya çalışmalarının gerekli olmadığını duyurmuştu.

HAVALİMANI ÇEVRESİNDEKİ GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Öte yandan Kabil'den kaçmak isteyen Afganistanlıların havalimanı çevresindeki gergin bekleyişi sürüyor.

Kabil Havalimanı'na girmek isteyen Afganistan vatandaşlarını engellemek amacıyla havalimanının güvenliğini sağlayan askerler zaman zaman havaya ateş açıyor.

Havalimanı önünde bekleyen bazı Afganistan vatandaşları da sıcak hava ve yorgunluğun etkisiyle baygınlık geçirdi. Fenalaşan bazı kadınlara güvenliği sağlayan askerler tarafından ilk müdahale yapıldı.

GÖRÜNTÜLER TÜM DÜNYAYI DEHŞETE DÜŞÜRMÜŞTÜ

Taliban'ın pazar günü Kabil'e girmesiyle birlikte çok sayıda Afgan ülkeden kaçmak için Kabil Havaalanı'na akın etmiş, ortaya çıkan görüntüler tüm dünyayı dehşete düşürmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.