Hava Durumu

Kaçmaya çalışan 3 FETÖ üyesi sınırda yakalandı

FETÖ üyesi 3 şüpheli Yunanistan'a kaçarken yakalandı. Şüphelilerden 2'sinin "futbolda şike kumpası" davasında yargılanan eski emniyet mensupları olduğu belirlendi. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, İbrahim Emre ve Ramazan Haktan Helvacı hakkında, mahkemeye tutuklama talebinde bulunulduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2020 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2020 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kaçmaya çalışan 3 FETÖ üyesi sınırda yakalandı

Edirne ve Keşan emniyet müdürlükleri terörle mücadele şubesi ekipleri, yaptıkları istihbari çalışma kapsamında, 3 kişinin Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunduğunu belirledi.

Ekiplerin düzenlediği operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin "Futbolda şike kumpası" davasında yargılanan ve 3 Temmuz'daki duruşmada, "yurt dışına çıkış yasağı" şartıyla serbest bırakılan eski emniyet amiri İbrahim Emre, bir diğerinin de aynı davada tutuksuz yargılanan eski komiser Ramazan Haktan Helvacı olduğu belirlendi. Haktan'ın ayrıca FETÖ'ye ilişkin farklı davalarda da yargılandığı öğrenildi.

Diğer şüphelinin de memurluktan ihraç edilen Muhammet Emre olduğu tespit edildi.

Zanlılar, emniyete götürüldü.

FENERBAHÇE'DEN TUTUKLAMA TALEBİ

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, İbrahim Emre ve Ramazan Haktan Helvacı hakkında, mahkemeye tutuklama talebinde bulunulduğu bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası'nda haklarında adli kontrol tedbirleri ile tutuksuz yargılanmasına karar verilen emniyet eski mensuplarından olup yargılama sırasında tahliye edilen İbrahim Emre ve Ramazan Haktan Helvacı illegal yollarla yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne'nin Keşan ilçesinde 5 Eylül Cumartesi sabah 07.45'te yakalandı.

Bu gelişme üzerine Kulübümüz, Kumpas Davası'nın tahliye edilen sanıklarından İbrahim Emre ve Ramazan Haktan Helvacı hakkında, sanıkların kaçma şüphesini fiilen gerçekleştirdikleri gerekçesiyle mahkemeden tutuklanmaları talebinde bulunmuştur.

6'sı tutuklu olmak üzere 107 sanığın yargılandığı Kumpas Davası'nın görülmesine 9-20 Kasım 2020 tarihlerinde devam edilecek. Duruşmalar, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'nda, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.