Hava Durumu

Kadıköy'de sürpriz yok

9. haftadaki Galatasaray derbisine moralli çıkmak isteyen Fenerbahçe Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadıköy'de sürpriz yok

Üst üste gelen Alanyaspor ve Beşiktaş galibiyetleriyle toparlanan Kanarya, milli ara öncesi Akhisar'a yenilerek şok yaşamıştı. Sarı Lacivertliler bu sürpriz puan kaybını telafi etmek için dün 8. Hafta maçında Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Mücadeleye baskılı başlayan Sarı Lacivertliler'de, sağ kanatta Nabil Dirar rakibinden çalımla kurtuldu ve ceza sahasına ortaladı. Dirar'ın ortasına iyi şekilde yükselen Ozan Tufan mücadelede durumu 1-0'a getirdi. Fenerbahçe skorda üstünlüğü eline almasının hemen ardından Giuliano sahneye çıktı. Valbuena'nın ara pasında ceza sahası içerisinde müsait durumda topla buluşan Brezilyalı yıldızın şutu ağlarla buluştu. (2-0)

KAMENİ KURTARDI

21. dakikada bu kez gole yaklaşan Yeni Malatyaspor oldu. Golcü futbolcusu Boutaib ceza sahası içerisinde topla buluştu. Fenerbahçe file bekçisi Kameni başarılı bir kurtarış ile gole izin vermedi. Karşılaşmanın 28. dakikasında Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım'ın attığı golle skoru 3-0 yaptı. Bu pozisyondan 3 dakika sonra Yeni Malatyaspor'un kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe ceza sahasında müthiş bir karambol yaşandı. Direkten dönen topla buluşan Emanuel Dening'in gelişine çektiği şut kaleci Carlos Kameni'den döndü. Altıpas içerisinde seken topu alan Khalid Boutaib'in şutu da direkten döndü.

ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Mücadelede dakikalar 34'ü gösterirken bu kez Fenerbahçe atağa kalktı. Valbuena ceza sahası dışıdan şansını denedi. Top kaleci Ertaç'ı geçti ancak direğe çarpıp dışarı çıtktı. 37. dakikada Yeni Malatyaspor'da Aytaç Kara sakatlandı ve yerine Murat Yıldırım dahil oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı başka gol getirmedi ve soyunma odasına Fenerbahçe 3-0 önde girdi.

ERTAÇ İZİN VERMEDİ

2. yarının ilk tehlikesi Yeni Malatyaspor'dan geldi. Josef de Souza'nın orta sahada atağa çıkarken kaptırdığı top Malatya atağına dönüştü. Sol kanattan Fenerbahçe ceza sahası içerisine yapılan ortada Kameni boşa çıktı. Meşin yuvarlağı önüne alan Dia kötü vurunca Yeni Malatyaspor pozisyonu değerlendiremedi. 57. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında ise ceza sahası dışından Valbuena'nın çektiği şutte Ertaç gol izni vermedi.

BATUHAN ATTI

Mücadelenin 68. dakikasında Yeni Malatyaspor'da Adem Büyük, Fenerbahçe ceza sahasında iki savunmacıyı şık bir hareketle oyundan düşürdü ve altı pas içerisinde topu Batuhan Altıntaş ile buluşturdu. Genç oyuncu hata yapmadı ve Kameni'yi geçerek skoru 3-1 yaptı. 85. Dakikada gelişen Fenerbahcçe atağında ise ceza sahasına giren Fernandao kaleciyi çalımladıktan sonra açısını kaybederken vuruşu da dışarı çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 3-1 kazandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.