Hava Durumu

Kahramanlara son görev! Feryatlar yürekleri dağladı...

Ağrı'da PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Teğmen Celal Dağlı ve Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emrah Ateş, son yolculuklarına uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2018 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2018 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahramanlara son görev! Feryatlar yürekleri dağladı...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 21 Ağustos'ta ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Teğmen Celal Dağlı için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen şehidin naaşının başında askerler nöbet tuttu.

Şehidin annesi Aysel ve babası Mahmut Dağlı ile iki hafta önce nişanlandığı Ebru Çulha ve diğer aile üyeleri, taziyeleri kabul etti.

Dağlı'nın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde askerlerin omuzunda top arabasına alındı.

Cenazenin kortej eşliğinde cami avlusundan alınışı sırasında şehidin ailesi ve yakınları "asker selamı" verdi. Dağlı'nın naaşı daha sonra getirildiği Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

YÜREK YAKAN FERYAT

Bingöl Karlıova'daki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emrah Ateş'in cenazesi ise memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tören mangası tarafından alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde baba ocağına götürülerek helallik alındı.

Burada oğlunun tabutuna sarılan anne Güler Ateş "Ağlamayın, ben ağlayan istemem. Ben şehit annesiyim, ağlamayın, hainleri sevindirmeyin." diyerek yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Şehidin naaşı daha sonra silah arkadaşları tarafından Yeniceli Camisi'ne getirildi.

Cenaze namazının ardından, şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emrah Ateş'in cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.