Hava Durumu

Kahramanlık destanı...

FETÖ'nün ülkemiz tarihinin en acımasız darbe girişimine kalkıştığı zaman tarihler bugünü gösteriyordu. Darbecilere karşı canı pahasına direniş gösteren Türk Milleti'nin o gün yazdığı kahramanlık destanının üzerinden tam bir yıl geçti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2017 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahramanlık destanı...

Tarih 15 Temmuz 2016. Başta siyaset, mülkiye, adliye, maliye, askeriye ve emniyet olmak üzere devletin tüm kılcal damarlarına sızan FETÖ, Pensilvanya'dan gelen emirle, ülke tarihinde görülmemiş bir hainlik gerçekleştirdi. Ordu içindeki bir grup FETÖ'cü askerler, milletin silahıyla, tankıyla, uçağıyla demokrasiyi ele geçirmeye çalıştı. Önce İstanbul'daki köprüleri trafiğe kapattı. Başkent Ankara'da da savaş jetleri kent üzerinde alçak uçuş yaptı, MİT ve Emniyet binaları, Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere birçok nokta bombalandı.  Kurulduğu günden beri hiçbir saldırıya maruz kalmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi de o gece darbecilerin hedefi oldu. Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü.

AKAR KAÇIRILDI

Genelkurmay binasını işgal eden FETÖ'cüler, Orgeneral Hulusi Akar'ı derdest ederek Akıncı Hava Üssü'ne götürdü. Kadıköy'deki Moda Deniz Kulübü'nde Eskişehir Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in kızı Çiçek Şanver ile emekli Hava Pilot Tuğgeneral Levent Taştan'ın oğlu Toykan Necdet Taştan'ın düğüne katılan Hava Kuvvetleri Komutarı Orgeneral Abidin Ünal ve üst düzey komutanlar da helikopterlere bindirilerek kaçırıldı.

KORSAN AÇIKLAMA

İlerleyen dakikalarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinden yönetime el koyulduğu açıklandı. Açıklamada, "Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz" denildi. TRT binası darbeciler tarafından basılarak,  FETÖ'cü askerler tarafından hazırlanan korsan bir bildiri de okundu.

BAŞINDAN VURDU

Darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etti. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından şehit edildi.

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI

Türkiye'deki milli iradeyi hedef alan, demokrasiyi yok sayan, milletin silahını, tankını, uçağını kullanarak, bir işgal girişimine kalkışan hainler, başaramadı, karşılarında milleti buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara dökülen, tanklara, silahlara kendini siper eden halk, darbeciler karşı koydu. Halk ve vatan sevdalısı güvenlik güçleri sayesinde darbe girişimi akamete uğradı.

249 ŞEHİT...

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi halkın büyük direnişiyle püskürtüldü. Dışardan desteklenen darbe girişiminde halkın meydanlara inmesiyle asker üniformalı hainlere karşı verdiği mücadele tarihe geçti. Bu cunta girişiminin bilançosu ise çok ağır oldu. Türkiye'nin hainlere karşı verdiği 15 Temmuz mücadelesinde 249 kişi şehit oldu, 2 bin aşkın vatandaş ise yaralandı.

DEMORASİ NÖBETLERİ

Cunta girişiminin bastırılmasıyla, yeni bir kalkışma ihtimaline karşı yurt genelinde demokrasi nöbetleri başladı. Milli mücadele ruhunu sokağa taşıyan vatandaşlar, bir ay boyunca meydanları boş bırakmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.