Hava Durumu

Kahreden haber... İdlib'de iki asker şehit oldu, 3 asker yaralandı!

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde arama tarama faaliyeti sonrasında yapılan saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2021 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2021 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahreden haber... İdlib'de iki asker şehit oldu, 3 asker yaralandı!

Suriye İdlib'de, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde arama tarama faaliyeti sonrası intikal sırasında düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

MSB'den yapılan açıklamada, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde Arama/Tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

 Naaşı Kahramanmaraş'a getirildi

Suriye'nin İdlib kenti yakınlarında askeri araca düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir'in (23) cenazesi, hava yolu ile Kahramanmaraş'a getirildi.

Suriye'nin İdlib kenti ile Kaferya bölgesi arasında arama-tarama faaliyeti sonrasında Afiz Üs Bölgesi'ne dönen Kirpi adlı askeri araca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir'in naaşı, helikopter ile Hatay'dan Kahramanmaraş'a getirildi.

Şehidi, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, askeri erkan ve şehidin ailesi karşıladı.
Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı, silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada gözyaşları sel olurken, şehidin annesi Durkadın Demir de oğlunun yanına binmek istedi. Şehidin annesi 'beni ciğerimin yanına bırakın' diye ağıt yaktı. Şehit Demir'in naaşı, defnedilmek üzere baba ocağı Türkoğlu ilçesinin Fatih Mahallesi'ne götürüldü. Baba Duran Demir de ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehidin cenazesinin 14.30'da kılınacak olan namazın ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

Kayseri'ye şehit ateşi düştü

İllib'te arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan Komando Onbaşı Mücahit Sınırtepe'nin Kayseri'deki babaevine acı haberi ulaştı.

İdlib'te komando personellerinin arama tarama faaliyetlerini sürdürdüğü sırada bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Komando Onbaşı Mücahit Sınırtepe'nin acı haberi Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki baba evine ulaştı. Yetkililerce aileye haberin verilmesinin ardından, evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

'Allah'ım sen bize şehitlik nasip et' 

Komando Onbaşı Mücahit Sınırtepe'nin, 4 yıl önce Kayseri'de gerçekleşen bombalı terör saldırısının ardından 'Allah'ım sen bize şehitliği nasip et' diyerek dua ettiği ortaya çıktı.

2 ay önce evlenmiş

Öte yandan, Şehit Mücahit Sınırtepe'nin yaklaşık iki ay önce dünya evine girdiği öğrenildi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.