Hava Durumu

Kaktüslerin hoşlanmadığı 6 şey!

Kaktüslerin sevmediği 6 şeyi öğrenmek için haberimize bir göz atın.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2021 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2021 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kaktüslerin hoşlanmadığı 6 şey!

Bitki bakmak başlarda merakla daha sonra ise sevgiyle alışkanlık haline gelir. Severek bakılan kaktüslerin zamanla ölmeleri ise bakan kişinin motivasyonunu düşürebilir. Kaktüslerin sevmediği şeylere dikkat ederseniz kaktüsünüz hızla gelişecek ve uzun yıllar sizinle yaşayacaktır.

1- Fazla suya maruz kalmak

Kaktüsler çöl bitkisi olarak bilinir ve bu nedenle çok fazla su sevmezler. Toprakları kurduğunda düzenli olarak sulanmak isterler. Aksi taktirde kökten çürümeye başlar.

2- Güneşten uzak kalmak

Kaktüslerin en sevdiği şey güneştir ve güneş ışığından uzakta olan kaktüsler gelişemeyip zamanla çürümeye başlarlar. 

3- Gereksiz besin takviyesi

Çeşitli besinlerin suyu kaktüslere iyi geldiği söylense de bu doğru bir yöntem değildir. Mesela soğan kabuğu suyu kaktüse iyi geldiği düşünülür ama yanlış bir bilgidir. Yılda 2 kere kaktüsler için kullanılan sıvı gübreden verilmesi yeterli olacaktır. 

4- Topraklarına torf ekleyerek suyu tutmasını sağlaması

Kaktüsler suyu çok sevmeyen bitkiler olduğu için suyu tutan bir toprağa ihtiyaç duymazlar. Hatta tam tersi fazla suyu hemen saksı dışına atması kaktüsün sağlığı için daha iyidir. 

5- Karanlık ve havasız mekanlar

Güneş ışığını çok seven bitkiler karanlık ve havasız mekanlarda gelişemez ve hatta ölürler. Bu nedenle güneş ışığını en iyi alan mekanlarda bakılmalıdır. 

6- Kış dönemide sulamak

Kaktüsler Kasım ve Nisan ayları arası kış uykusuna yatarlar. Bu nedenle bu aylar arası sulama yapılmamalıdır. Kaktüsler kışın dona maruz kalmadan aydınlık ve havadar bir alanda bakılmalıdır. Kışın hafif üşüyen kaktüsler bahar aylarında çok güzel çiçek açarlar. 

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.