Hava Durumu

Kalıcı ojenin avantajları ve dezavantajları

Kalıcı oje, güzellik sektöründe giderek popülerleşen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kalıcı oje, yaptırıldıktan 2 hafta sonra tırnakta kalması nedeniyle kalıcı oje yaptırmak isteyenler bir adım geride durabiliyor. Bu noktada kalıcı ojenin avantajları ve kalıcı ojenin dezavantajları göz önünde bulundurularak karar verilmeli. Eğer kalıcı oje yaptırmak istiyor ancak kararsız kalıyorsanız, kalıcı ojenin avantajları ve dezavantajlarını listeledik.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kalıcı ojenin avantajları ve dezavantajları

Kalıcı oje kırılan tırnakların yara bandıdır

Sürekli kırılan tırnaklarınız var ise ve bu nedenle uzatamıyorsanız kalıcı oje tam size göre. Protez tırnak gibi tırnağı inceltmediği gibi kalınlaştırarak kırılmalara karşı direnç sağlar.

Kalıcı oje, tırnak yeme alışkanlığına son verir

Tırnaklarınız sürekli temiz ve bakımlı olursa tırnak yeme alışkanlığını da büyük oranda azaltabilirsiniz.

Kalıcı oje sayesinde iki günde bir oje sürme ve oje temizleme derdinden kurtulursunuz

Yoğun hayat temposu olan kadınların bakıma ayırdıkları zaman kısıtlı olduğundan tırnakların imdadına kalıcı oje yetişiyor. Kalıcı oje ne kadar dayanır ki, diyenleri şaşırtan bir süresi var! Kullanıma göre 14 ile 21 gün arası değişen ömrü var ve bu süreçte her daim bakımlı eller de hediyesi.

Kalıcı oje, tırnak üzerindeki kusurları uzun süreli olarak kapatır

Kalıcı oje tırnaklarda bulunan kusurları kapatmanın en iyi yollarından biridir. Bu sayede daha zahmetsiz ve kolay bir şekilde tırnak yüzeyinde yer alan sorunlardan hızlı bir şekilde kurtulmak mümkün bir hale gelmiş olur.

 Çabuk sıkılan bir yapıdaysanız kalıcı ojeden uzak durun

Kalıcı ojenin pek çok avantajı olsa da eğer genel olarak çabuk sıkılan bir yapınız varsa kalıcı ojeden uzak durun. Çünkü kalıcı ojeyi ev koşullarında çıkarmak oldukça zor bir işlem. Eğer kalıcı ojeyi yaptırdıktan sonra birkaç gün içinde sıkılacaksanız, hem maddi olarak zarara girersiniz, hem de kalıcı ojeleri profesyonel olarak çıkaracak bir güzellik merkezi bulmak için yine efor sarf edeceksiniz.

Kalıcı ojeyi ev ortamında çıkarmak tehlikeli olabilir

Eğer kalıcı ojenizi çıkarmak için profesyonel yardım alacabileceğiniz bir güzellik merkezine gidemeyecek durumdaysanız kendiniz çıkarmaya uğraşabilirsiniz. Ancak bu durumda kalıcı ojeyi tırnağınızdan çıkarma esnasında yapacağınız törpü tırnağınıza zarar verir. Tırnağınızdaki hasardan kurtulmak için uzamasını beklemek zorunda kalacaksınız.  

 Kalıcı oje için güvenilir yerler tercih edilmeli

Manikür, pedikür gibi uygulamalarda da hijyenik koşulların sağlanmadığı veya ehil olmayan kişilerce yapılan travmatik müdahalelerin deri ve tırnak yapısını kalıcı olarak bozabileceği mutlaka akılda tutulmalı ve bu işlemlerden kaçınılmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.