Hava Durumu

Kan gölüne döndü! Ülkede katliam gibi kutlama haftası

ABD'nin Bağımsızlık Günü haftasında silahlı saldırı olayları ülkeyi kana buladı. 400'den fazla saldırının gerçekleştiği ülkede can kayıplarının ulaştığı seviyeler dudak uçuklattı. Haber kaynakları yaralı ve ölü sayısının resmi açıklamalardan daha yüksek olduğu görüşünde.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kan gölüne döndü! Ülkede katliam gibi kutlama haftası

CNN International'ın haberine göre, ülke çapında büyük şiddet olayları yaşanırken, 4 Temmuz hafta sonu boyunca 400'den fazla silahlı saldırıda en az 150 kişi hayatını kaybetti.

Cuma gününden Pazar gününe kadar 72 saatlik bir süre içinde ulusal çapta silahlı saldırı olaylarının ve silahlı şiddet mağdurlarının sayısını içeren veriler hala güncellenme aşamasında zira ölü sayısının açıklanandan fazla olduğu düşünülüyor.

New York Polis Departmanı (NYPD), silahlı şiddet olaylarının yıllardır görülmemiş seviyelere yükseldiği New York'ta Cuma-Pazar günleri arasında meydana gelen 21 silahlı saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

GEÇEN SENEYE GÖRE YÜZDE 40 ARTIŞ 

Bu yıl şimdiye kadar, New York'taki silahlı şiddet olayları 2020'nin aynı dönemine göre 767 silahlı saldırı ve 885 kurbanla neredeyse yüzde 40 arttı. CNN, hafta sonu gerçekleşen silahlı saldırılardan kaçının cinayetle sonuçlandığına dair veri talep etti.

Chicago'da, Polis Müfettişi David Brown, polis için "yılın en zorlu hafta sonu" öncesinde endişelerini dile getirdikten sonra, akşam 18.00'den itibaren meydana gelen silahlı çatışmalarda 14'ü ölü olmak üzere 83 kişinin vurulduğunu açıkladı. Yaralılar arasında 5 ve 6 yaşındaki iki kız çocuğu da yer aldı.

Polis memurlarının birkaç bin kişilik bir kalabalığı dağıttığı ve 60'tan fazla kişiyi tutukladığı sırada bir kişinin ateş açması sonucu iki Chicago polis memuru yaralandı. Her ikisinin de hayatta kalması bekleniyor.

Tatil olan hafta sonu boyunca birkaç toplu silahlı saldırı gerçekleşti. CNN'e göre saldırılarda ateş açan kişi hariç, dört veya daha fazla kişi silahla öldürüldü veya yaralandı.

ÜLKE GENELİNDE ŞİDDET OLAYLARI 

Fort Worth polis haber bültenine göre, Pazar sabahı erken saatlerde Fort Worth, Teksas'ta bir grup erkek arasında çıkan bir tartışmanın ardından bir araba yıkama yerinin yakınında açılan ateş sonucu sekiz kişi yaralandı.

Ohio, Cincinnati polisİ, Pazar gecesi geç saatlerde bir parkta tatil kutlamasında yaşları 16 ve 19 olan iki erkeğin öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını söyledi. Cincinnati Polis Şefi Eliot Isaac Pazartesi günü bir haber brifinginde yaptığı açıklamada, iki erkeğin 'karşılıklı silahların ateşlenmesiyle sonuçlanan sözlü bir tartışmaya karıştığını' ve diğer kurbanların çapraz ateşte kaldığını belirtti.

Dallas'ta polis 4 Temmuz'da beş kişinin karıştığı iki ayrı silahlı saldırıya müdahale etti. Polis, kurbanlardan üçünün yakındaki bir hastaneye nakledildikten sonra öldüğünü açıkladı.

Dallas polisine göre, 61 yaşındaki bir adam 'bir kargaşa sırasında sokakta defalarca vurulduktan sonra' kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

SUÇ ORANINDA KORKUNÇ ARTIŞ 

New York Polisi'nin yaptığı açıklamaya göre, tecavüz ve diğer cinsel suçlar geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 25 olmak üzere artış gösterdi.

2021'in başından bu yana, beş ilde 2 bin 200'den fazla bireysel cinsel suç rapor edildi. Cinayet vakaları ise geçen yıl bu dönemde 189 vakadan 2021'de şimdiye kadar 212 vakaya çıkarak yüzde 12 arttı.

En büyük artış ise silahlı saldırı vakalarında görüldü. Geçen yıl bu dönemde 503 silahlı şiddet olayı gerçekleşirken bu sayı 718'e çıkarak yüzde 43'lük bir artış gösterdi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, suça karşı yetersiz tutumuyla suçlanıyor. Cinayet ve silahlı saldırıların yaygın olduğu 70'lerin ve 80'lerin karanlık günlerini anımsatan New York'a "Korku Şehri" takma adını verme konusunda artan bir korku var.

Vali Andrew Cuomo, New York şehrinin şu anda "ciddi bir suç sorununun" eşiğinde olduğunu ve derhal müdahale edilmezse onarılamaz hasara yol açabileceğini söyledi.

De Blasio'nun New York Polis Teşkilatı'nın bütçesini 1 milyar dolar kısmaya çağırdığı 'Polis İadesi' kampanyası sonucunda yaklaşık bin 800 polis memurunun işine son verildi.

Polis, suçtaki artışın De Blasio'nun yaklaşık 600 polis memurunun bulunduğu bir güvenlik birimini dağıtmasından kaynaklandığını iddia etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.