Hava Durumu

Kan grubuna göre koronavirüs riski belirlendi!

İtalya ve İspanya'dan 1610 korona hastasının kan örnekleri üzerinde yapılan bir araştırma, belirli kan gruplarına sahip kişilerin koronavirüsü daha ağır geçirme riskini hesapladı. Buna göre en riskli kan grubu, A.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2020 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2020 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kan grubuna göre koronavirüs riski belirlendi!

Almanya ve Norveç'te yapılan bir araştırma, bazı kan gruplarına sahip kişilerin korona virüsüne yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, A kan grubundan kişilerin korona virüsüne yakalanma ihtimali daha yüksek. O kan grubu ise daha düşük. 

Araştırmada, İtalya ve İspanya'da hastanelerde oksijen almak zorunda kalan veya solunum cihazına bağlanan 1610 hastanın kan örnekleri üzerinde genetik incelemeler yapıldı. Araştırmada, insan genomunda iki noktanın Covid-19'da solunum riskiyle bağlantılı olduğu tespit edildi. Bu noktalardan birinin de, kan grubunu belirleyen gen olduğu ortaya çıkarıldı.

Buna göre, A kan grubundan hastaların oksijene ihtiyaç duyma veya solunum cihazına bağlanma oranı yüzde 50 daha yüksek. 0 kan grubundan hastaların riski ise yüzde 35 daha az.

Henüz hakem incelemesinden geçmeyen araştırmayı yürüten bilim insanları, belirli bir kan grubuna sahip olmakla Covid-19'u daha ağır geçirmek arasında doğrudan bir neden-sonuç ilişkisi kurulabilmesi için daha fazla çalışma yapılması gerektiği şerhini de düştü. Ancak daha önceden ABD ve Çin'de yapılan araştırmalarda da, A kan grubuna sahip kişilerin virüsten daha çok, 0 kan grubunun ise daha az etkilendiği tespit edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.