Hava Durumu

Kapılarını YeniDönem'e açtılar! Her şey 186'ya gelen bir çağrı ile başlıyor...

Limak Enerji Bünyesinde hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) arıza kontrol ekipleri, kar, kış, yağmur, çamur, rüzgar demeden vatandaşın mağdur olmaması için elektrik hatlarına müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat hazır bekliyor. Alo 186'ya gelen çağrı ile harekete geçen bakım ve onarım ekipleri kısa sürede arızayı onarıp geri bildirim sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kapılarını YeniDönem'e açtılar! Her şey 186'ya gelen bir çağrı ile başlıyor...

Onuralp ÖZALP

UEDEAŞ bakım ve onarım personeli Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 3 milyon abonenin kaliteli hizmet alabilmesi için gece gündüz nöbet tutuyor. UEDAŞ'ın Osmangazi Arıza Koordinatörlüğü kapılarını YeniDönem gazetesine açtı. Bakım ve onarım personelinin çalışmalarını inceleyen YeniDönem ekibi, gözlemlerini siz değerli okurlarımızla paylaşıyor.

BÖLGE DAĞILIMI

UEDAŞ Osmangazi AOB Koordinatörü Harun Göçer, arıza işlemleri hakkında muhabirimiz Onuralp Özalp'e bilgi verdi. "Her şey 186'ya gelen bir çağrı ile başlıyor" diyen Harun Göçer, "Vatandaşlarımız çağrı merkezine ihbarda bulunduktan sonra adres bilgisine göre, bölgelere dağılım yapılıyor. UEDAŞ'a düşen arıza bildirimi ilk olarak merkezde SCADA ekipleri tarafından kontrol ediliyor" bilgisini paylaştı.

UZAKTAN ERİŞİM OLANAĞI...

UEDAŞ bünyesinde 2014 yılında kurulan SCADA merkezi arızaya uzaktan erişim olanağı sağlıyor. Sistem sayesinde Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde toplam 290 noktada tüm ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetleri ilgili bölgeye gitmeden 24 saat kesintisiz gerçekleştirmek mümkün kılınıyor. Saniyeler içerisinde tespit edilen arızalara anında müdahale edilerek giderilebiliyor.

7/24 HAZIR

Uzaktan erişim sistemiyle giderilemeyen arızlar ise Arıza Koordinatörlüğü Merkezi'ne gönderiliyor. Osmangazi AOB Koordinatörü Harun Göçer, Osmangazi Arıza Merkezi olarak toplamda 5 ilçede 8 dağıtım merkezinden sorumlu olduğunu ifade etti. Arıza bakım ve onarım servis ekiplerinin 3 vardiya olarak haftanın 7 günü 24 saat hazır beklediğini belirten Göçer, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 60 personelle hizmet veriyoruz. 8 platform aracı, 2 pikap, 1 transit ve 1 vinçten oluşan araç filosu ile sistemimize gelen ihbarlara hızlı erişim sağlanıyor" dedi.

TRAFİK YAVAŞLATIYOR

İletişime de önem verdiklerini dile getiren Osmangazi AOB Koordinatörü Harun Göçer, "Telsiz odamız son teknoloji ile donatılmış durumda. Gelen ihbarlar, saha ekiplerimize anında iletiliyor ve belirlenen adres, konum olarak da araçlarımızdaki tabletlere gönderiliyor. Bu sayede hem trafik yoğunluğunu ve alternatif yollar gösterilebiliyor" açıklamasında bulundu. Harun Göçer ayrıca Bursa'daki trafik yoğunluğunu da hatırlatarak, "Bizim arızaya ulaşmamızdaki en büyük engellerden biri de trafiğin sıkışıklığı. Bu bizi çok zorluyor. Özellikle mesai saatleri çıkışında yoğunluk bir hayli artıyor. Yasaya göre araçlarımızın geçiş üstünlüğü yok, fakat vatandaşlarımızdan araçlarımıza yol vermelerini rica ediyoruz. Çünkü bizim arızaya geciktiğimiz her dakika farklı bir soruna neden olabilir" ifadelerini kullandı.

ÖNCE GÜVENLİK

Osmangazi AOB Koordinatörü Harun Göçer'den telsiz merkezinde bilgi aldığımız sırada bir ihbar sisteme düştü. Hamitler Mahallesi, Albayrak Caddesi'ndeki arıza nedeniyle harekete geçen bakım ve onarım ekibine biz de katıldık. Bir asfalt firmasının yama yaparken yer altı kablosuna zarar vermesi nedeniyle olay yerine giden ekipler, ilk olarak iş ve yol güvenliğini sağladı. Saha ekibinin çalışmasını yerinde gözlemlerken Osmangazi AOB Koordinatörü Harun Göçer de bize iş güvenliği konusunda alınan önemleri anlattı. Göçer, "Önceliğimiz her zaman iş güvenlidir. Herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemlerini en üst seviyede tutuyoruz" dedi. Kısa sürede arızayı tespit eden bakım onarım ekibi, kablodaki enerjiyi keserek müdahalede bulundu ve arızayı kısa sürede onardı.

ÖZEL KIYAFETLER

Saha ekibinin iş kıyafetleri hakkında da bilgi veren Göçer, "Personelimiz ARK kıyafeti diye tabir edilen elektrik arkından koruyucu elbise giyiyor. Bu elbiseler, ark patlamalarına, ısı ve aleve karşı personelimizi koruyor. Elektrik arkından doğan ısı, oluşan basın, erimiş parçacıklar gibi tehlikeli olaylar karşısında tam koruma sağlıyor. Bir diğer iş kıyafeti de kullandığımız baretlerdir. Baret takmadan çalışmak kesinlikle yasak. Bu şekilde çalışan işçi sadece bir kere ihtar alır. Eğer baret takmadan çalışmaya devam ederse kesin ihraç sebebi olur" diye konuştu.

ZORLU KOŞULLAR

Bu sırada başka bir arızanın ihbarını alan bakım onarım ekipleri anında yola koyularak kısa sürede arızanın oluştuğu bölgeye ulaştı. Bir sokak direğindeki arızayı gideren ekipler, yine iş ve can güvenliğini sağlayarak işe koyuldu. Çalışma şartları hakkında bilgi veren Harun Göçer de, personeli zorlayan koşullardan bahsetti. Göçer sözlerini şöyle tamamladı: "Şehrimizin tüm aydınlatmaları UEDAŞ dağıtım şirketi tarafından sağlanıyor. Biz de herhangi bir aksaklık olmaması için kar, kış, yağmur çamur demeden elektrik arızalarını hızlı bir şekilde gidermek için çalışıyoruz. Yeri geldiğinde yolun olmadığı bölgede bile malzemelerimizi sırtlanarak arızanın olduğu yere yürüyerek gidiyoruz. Bu yüzden bakım ve onarım personellerimiz takdiri hak ediyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.