Hava Durumu

Karacabeyli üretici biber hasadından memnun

Karacabey çiftçisi kilosunu 1.5-1,7 TL arasında alıcı bulan biberlerini satmaktan memnun. Geçtiğimiz günlerde üreticiyle birlikte mahsul toplayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan "Önümüzdeki dilimde de olumsuz bir şey gelişmezse, çiftçilerimiz biber sezonunu mutlu bir şekilde kapatacaklar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karacabeyli üretici biber hasadından memnun

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin ova köylerinde hasadı yapılan biber tarlalarını ve paketleme tesislerini ziyaret etti. Eskisarıbey Mahallesi'nde tarım işçileriyle birlikte biber toplayan Ali Özkan, "Bir aydan beri ova köylerimizde biber hasadı yapılıyor. Biber hasadı yapan çiftçilerimizin fiyatlar dolayısıyla yüzleri gülmekte. Yöremizdeki çiftçilerimizin ve üreticilerimizin piyasalardan memnun olması dolayısıyla biz de memnunuz. Çiftçimizin yüzü gülerse ekonominin hareketleneceğini biliyoruz. Bu hareketlilik tüm sektörlere yarıyor. Bu sene biber üretimi yapan ve bunun hasadını yapan biber çiftçisi oldukça memnun. Önümüzdeki dilimde de olumsuz bir şey gelişmezse, çiftçilerimiz biber sezonunu mutlu bir şekilde kapatacaklar. Biberin bakımı ve üretimi meşakkatli. Üreticilerimiz hem mahsulleri yetiştiriyorlar hem de çeşitli hastalıklarla mücadele ediyorlar" dedi.

"İSTANBUL-İZMİR OTOYOL PROJESİ KARACABEY ÇİFTÇİSİNİN ÖNÜMÜZÜ AÇACAK "

İstanbul-İzmir otoyol projesini çok önemsediklerini belirten Başkan Ali Özkan, "Bir yıl sonra Karacabey-Bursa hattı da bittiğinde ilçemizden İstanbul'a 1,5 saatte ulaşmak mümkün olacak. Bu kısa zaman diliminde ulaşmak üreticimiz açısından çok büyük önem arz ediyor. İstanbul'daki bir market ya da manav Kadıköy'den Bayrampaşa Hali'ne gideceği sürede araya hiç aracı koymadan Karacabey'e gelip direk üreticiden ürünlerini ekonomik, kaliteli ve günlük olarak alıp, İstanbul'daki, Marmara'daki ve Ege'deki pazarlara arz edebilecek. Bu da bizim Karacabey çiftçisi olarak önümüzü açacak" ifadelerini kullandı.

Biber üreticisi Talat Malçok ise, " Bu yıl fiyatlar iyi gidiyor. Ortalama 1,5 ile 1,7 TL civarında seyrediyor. Biber meşakkatli. Bu yıl yüzümüz gülüyor. İnşallah diğer ürünlerimizde de aynı mutluluğu yaşarız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.