Polis olmak isteyen ya da polisliğe geri dönecek olanlara ilişkin sağlık raporlarında değişikliğe gidildi.
Polis olmak için sınav şartları tamamlandıktan sonra öğrenci adayları için giriş raporu alınması şartı konuldu. Polis olmak isteyen öğrenciler A dilimi sağlık şartlarına uymak zorunda olacak. Ayrıca öğrenci adayları giriş raporlarını tam teşekküllü hastanelerden alabilecek.
Polis okullarından mezun olan ve devlet memurluğuna ilk kez girecek olanlardan A-B-C dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar Emniyet Hizmetleri sınıflarına atanmaya hak kazanabilecekler. D dilimi sağlık şartını taşıyanlar ise atanamayacak. Bu kişiler Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında başka bir hizmet sınıfına atanacak. E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar ise Emniyet Teşkilatı'nda memur olarak atanamayacak.
Engelli olarak Emniyet Teşkilatı'na ataması yapılacak olanlarda da psikiyatrik hastalığı olanlar memur olamayacak.
EMNİYETE GERİ DÖNÜŞLERDE ARANACAK ŞARTLAR DEĞİŞTİ
Emniyet Hizmetleri Sınıfından ayrıldıktan sonra geri dönüşlerde, A-B-C dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar, Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanmaya hak kazanacaklar. D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanamayacak, istekleri halinde Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında başka bir hizmet sınıfına atanmaya hak kazanacaklar.
GÖREVLİ PERSONEL İÇİN RAPOR İSTENECEK
Psikiyatrik hastalıklar hariç, D dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilen polis amiri personel hakkında sağlık komisyonunca karar verilecek. Gerek duyulması halinde birim amirlerinden kişinin görevini yapıp yapamadığına dair rapor istenebilecek.
MALULİYETLE GÖREVDEN ALINABİLECEKLER
Psikiyatrik hastalıkları nedeniyle D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlardan, zaman içerisinde hastalığı nedeniyle görevlerini sürdüremeyen, hizmetlerinden yararlanılamayan, iş güvenliğini bozan veya etrafına tehlike arz edenlerin durumu hakkında sağlık komisyonu karar verecek. G
Gerek duyulması halinde birim amirlerinden kişinin görevini yapıp yapamadığına, etrafına tehlike arz edecek şekilde iş güvenliğini bozup bozmadığına dair rapor istenecek. Sağlık dosyası sağlık komisyonunca değerlendirmeye alınacak. Sağlık komisyonu tarafından bulunduğu görevde çalışabileceklerine karar verilenler, aynı hizmet sınıfında çalışmaya devam edecekler, bulunduğu görevde çalışamayacağına karar verilenler, Emniyet Teşkilatında çalışmaya devam edemeyecek ve bu durumda olanların sağlık kurulu raporları ve sağlık dosyaları maluliyet yönünden gerekli işlemler yapılmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilecek.
En Çok Okunan Haberler
Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli hava durumu tahm...
Dizi oyuncusu Bursa'da sahte içkiden hayatın...Arka Sokaklar, Payitaht, Eve Dönüş, Vatanım Sensin g...
Bursa'daki dev fabrikada işçiler ayaklandı: ...Bursa dahil 3 ilde faaliyet gösteren ve 800'ü aşkın ...
Bursa'da korkunç son! Taklalar atarak zeytin...Bursa'nın İznik ilçesinde aşırı yağış sebebiyle kayg...
Hazır döner işletmesinde tepki çeken görüntü...Sosyal medya hesapları üzerinden hazır döner paketle...
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Uludağ' genelgesi!İçişleri Bakanlığı, Uludağ'daki skandal görüntülerin...
Bursa'ya dev sevkiyat! Bazı yerlerden döneme...İzmir'den Bursa'ya tırlar üzerinde taşınan dev ...
Bursa Valiliği'nden kritik uyarı! Kuvvetli e...Bursa Valiliği, yarın şehirde kuvvetli rüzgar beklen...
Yedi içti kaçtı! Türkiye, Uludağ'ı karıştıra...Instagramda'da 286 bin takipçisi bulunan Buket Güler...
Bursa Valiliği yeni önlemleri açıkladı! 14 g...Bursa Valiliği, son 10 gün içerisinde Brezilya'dan ...
Restoran ve kafe işletmecilerinden açılmak i...Geçen yıl mart ayında başlayan Kovid-19 salgınının e...
Kar yurda giriş yaptı! Meteoroloji Bursa içi...Balkanlar'dan Trakya'ya giriş yapan kar yağışı Tekir...
Bursa'da koronavirüsü 1 dakikada öldüren bur...Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, birçok ...
Bursa'da kısıtlamada korkunç kaza! Araç kağı...Bursa'da kısıtlama vaktinde aşırı hızlı olduğu iddia...
Bursa'da yapılacak maç öncesi yürek burkan o...Türkiye 2. Basketbol Ligi'nde mücadele eden ve hafta...