Hava Durumu

Karbonatın cildinize 3 süper etkisi!

Sodyum bikarbonat, karbondioksit ve sudan oluşan karbonatın cildiniz üzerindeki etkilerine yakından bakın.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2021 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2021 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karbonatın cildinize 3 süper etkisi!

Pek çok kez, yüzünüzde kimyasalların kullanılmasından kaçınmanız tavsiye edildi. Bu, cildiniz için tehlikeli olabilecek gereksiz kopmaları önlemek içindir.

Bununla birlikte, faydalı olan ve almak için bankayı kırmanıza gerek olmayan bazı günlük ev eşyaları vardır. Bu maddelerden biri, bazılarının kabartma tozu dediği Kabartma Soda.

Kabartma tozunun sağlık ve güzellik açısından pek çok faydası vardır. Ayrıca çok az yan etkisi vardır veya hiç yoktur

SİVİLCE VE PÜRÜZLERİ AZALTIR

Cilt için pişirme soda anti bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri sivilce ve akne tekrarını azaltmaya yardımcı olur

Sivilce ile mücadele ajanı olarak kabartma tozu kullanmak için 1-2 çay kaşığı karıştırın. Bileşiğin nazik bir yüz temizleyicisine. Macun benzeri bir kıvama getirmek için ılık suyu karıştırın ve etkilenen bölgelere uygulayın. 10-15 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın.

GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRIR

Kabartma tozu gözeneklerinizin boyutunu küçültür, böylece kir ve diğer partikül maddelerin gözenekleri tıkamasını önler. 

Kabartma tozunu büzücü veya toner olarak kullanmak için bir yemek kaşığı kadarını bir şişe suya karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Çözüm, cildinizde kullanılmadan önce bir süre buzdolabında tutulduğunda daha da iyi çalışır.

CİLDİN PARLAMASINA YARDIMCI OLUR

Portakal gibi belirli meyve suları ile karıştırıldığında cildinize birçok fayda sağlayabilir. Böyle bir solüsyonun iyileştirici özellikleri, cildinizin kolajen seviyelerini yükseltirken aynı zamanda mevcut olabilecek yabancı maddeleri de temizler.

Işıltılı bir cilde ek olarak, cildinizdeki lekelerden, yara izlerinden (özellikle akne veya sivilcelerin bıraktığı izlerden) veya lekelerden kurtulmak istiyorsanız, kabartma tozu ile limon suyunu karıştırmak etkili ve doğal bir beyazlatma çözümü oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

İHTİYACA GÖRE KARBONAT MASKE TARİFLERİ

Siz de cildinizin kalitesini artırıp ışıldamasını sağlamak istiyorsanız, ev yapımı karbonat maskelerini mutlaka denemelisiniz.

Karbonat maskeleri

Karbonat Maskesi

1 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı karbonat

Ciltteki fazla yağı ve kiri temizlemek için karbonatlı su maskesine başvurabilirsiniz. Ev yapımı karbonatlı maskesi için karbonatı ılık suyla karıştırıp macun haline getirin. Yüzünüze uygulayın ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Masaj ciltte peeling etkisi yaratacaktır. 15 dakika sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Lekelere etkili olması için 1 çay kaşığı maya ekleyebilirsiniz. 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı esmer şeker10 damla limon ile yapılan maske cildiniz rengini açar. Hassas ciltliler maskeyi, 1 yemek kaşığı yoğurt, 5 damla limon suyu, 2 çay kaşığı karbonat, 2 çay kaşığı zeytinyağı ile yapabilir
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.