Hava Durumu

Karbonatla yapılabilecek 11 güzellik uygulaması!

Her mutfakta bulmak mümkün, bir paketi sadece 3 TL olan karbonatla tepeden tırnağa er türlü bakımınızı yapabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2021 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2021 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karbonatla yapılabilecek 11 güzellik uygulaması!

Bakım öyle kolay bir şey değil. Saç bakımı, cilt bakımı, ayak bakımı... İster güzellik merkezinde, ister evde her türlü masraflı. Bu noktada devreye doğal ürünler giriyor. 

Saç bakımı

Saç bakım serumları, spreyleri ya da diğer ürünler saçına zamanla zarar verebilir. Saçların, bu ürünleri kullandıktan sonra sana yapış yapış gelebilir. Karbonat tam bu noktada kurtarıcın oluyor. Saçını yıkamak için eline aldığın şampuanına içine 1/4 oranında karbonat karıştır ve saçlarını normal bir şekilde yıka. Saçların eskisinden çok daha parlak olacaktır.

Saç fırçası temizliği

Kirlenen saç fırçalarını çöpe atmaktansa, sıcak su içerisine karbonat karıştır ve fırçanı bu suyun içine koy. 20 dakika kadar beklet ve durula.

Kuru şampuanlara alternatif

Özellikle sabahları acelemiz olduğu zamanlarda kuru şampuanlar mükemmel yardımcılardır. Ancak aynı işlevi, birkaç ölçü karbonat sayesinde de yapabilirsin. Saç diplerine uygula, saçlarını karıştır ve saçlarını tara.

Yüz arındırıcı

3 ölçü karbonatı 1 ölçü su ile karıştır, yüzüne ovarak sür ve ılık su yardımıyla yüzünü durula. Birçok yüz arındırıcı ürünle aynı işlevi görecektir.

Ölü deriden arınma

Cildinin yüzeyinde ölü hücreler kaldığı zaman, cildin sağlıksız ve bakımsız görünecektir. Ölü derilerden arınmak için pahalı ürünleri tercih etmek yerine, 1 ölçü su- 3 ölçü karbonat formülü ile kendi arındırıcını kendin yapabilirsin.

Bronz ciltler için

Bronzlaşmak uğruna güneşin altında saatlerce kalıp, turuncuya yakın bir ten rengiyle karşı karşıya kalıyorsan ve bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorsan, karbonattan faydalanabilirsin. Eğer istediğin gibi bronzlaşamadıysan, 1 ölçü su-3 ölçü karbonatı tenine masaj yaparak uygulayabilirsin.

Deodorant

Eğer hassas bir cilde sahipsen, deodorantlar cildini rahatsız ediyor olabilir. Asit ve bazları dengeleyen yapısı sayesinde karbonat istenmeyen kokulardan arınmanı sağlar. Aynı zamanda, antiperspirantların elbiselerinde yaratabileceği lekelerle de karşılaşmak zorunda kalmazsın.

Ayak bakımı

Karbonatlı ılık suda ayaklarını 10 dakika kadar beklet. Sonrasında ayaklarının üzerine sıcak havlu koy ve 5- 10 dakika kadar daha bekle. Bu yöntemi ayaklarına olduğu gibi bacaklarına da uygulayabilirsin.

Tırnak bakımı

Tırnaklarına karbonat sayesinde bakım yapabilir ve yumuşatabilirsin. 1 ölçü su- 3 ölçü karbonat formülü burada da işe yarıyor. Ellerine ve tırnaklarına bu karışımı sür ve ılık suyla temizle. Oje sürdüğünde farkı hissedeceksin.

Kaşıntı giderici

Kaşınan cildin için beklemek zorunda değilsin. Ilık bir duş al, yarım kap karbonatı bütün vücuduna yedirerek sür. Aynı zamanda karbonatlı banyo yaparak güneş yanığının ve sinek ısırıklarının derdinden de kurtulabilirsin.

Diş beyazlatıcı

Daha beyaz dişler için kimyasallara ihtiyacın yok. Bir miktar karbonatı diş fırçana ekleyerek, 1 dakika kadar dişlerini fırçala. Fakat unutmamalısın ki, karbonat diş macununun yerine geçmiyor.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.