Hava Durumu

'Kardeşimi ben öldürmedim' demişti! Bursa'daki cinayette flaş gelişme

Bursa'da 9 yaşındaki kardeşi Y.E.A'yı öldürdükten sonra ilaçlama tankına attığı suçlamasıyla tutuklu bulunan 18 yaşındaki Ö. F.A.'nın İstanbul Adlî tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nin raporu nedeniyle kısmen suçsuzluğunu kanıtladı. Şimdi akıllardaki soru; 'vahşi cinayete kurban giden 9 yaşındaki Y.E.A.'yı kim öldürdü?'

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2020 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2020 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Kardeşimi ben öldürmedim' demişti! Bursa'daki cinayette flaş gelişme

Gürsu'nun Kumlukalan Mahallesi'nde geçen yıl 31 Temmuz tarihinde kafalarda soru işaretleri bırakan vahşi bir cinayet işlendi. İddiaya göre; 9 yaşındaki Y.E.A. akşam olmasına rağmen eve gelmemiş, meraklanan ailesi de önce kendi imkanları ile aramaya başlamış ama sonuç alamayınca ilçe jandarma komutanlığına başvurdu. Bölgeye sevk edilen jandarma ve arama kurtarma ekipleri, iki kilometreli alanda 6 saat süren bir çalışma yaptı. Aile bireylerinin tek tek ifadesi alınmış ve küçük çocuğun ağabeyinin çelişkili ifade vermesi üzerine gözaltına alınmıştı. O dönem 17 yaşında olan küçük çocuğun ağabeyi Ö.F.A., itirafta bulunarak kardeşini öldürerek, ilaçlama tankına attığını söylemiş, bunun üzerine çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MAHKEMEDE İNKAR ETTİ

İlk olarak 11 Kasım 2019'da Bursa Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan ağabey Ö.F.A.'nın 'Yakın akrabayı kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameyi kabul etmeyen Ö.F.A., "İsmini Y.E. bildiğim jandarma komutanı, suçu benim işlediğimi iddia ederek, baskı yaptı. Bana 'Tankın üzerinde parmak izin var, bu olayı sen yaptın' diye söylemişti. 'Kabul etmediğin takdirde anneni ve babanı alırız' diye söylemişti. Ben de olayı kendi ayarladığı ifade gibi kabul etmek zorunda kaldım. Savcının yanında ifadem alınırken, komutan da yanımızdaydı. Baro avukatı da sadece pişman olduğumu söylememi istedi. Benim olayla ilgim yoktur. Ben bundan dolayı ızdırapla yaşıyorum. Kardeşimin cenazesini göremedim. Tahliyemi istiyorum" dedi. Sanığın avukatı Beytullah Çelik de olayın kurgu olmasının kuvvetle muhtemel olduğuna işaret etti.

ASTSUBAY KONUŞTU

İkinci kez 5 Ocak 2020 tarihinde mahkeme heyetinin karşısına çıkan Ö.F.A.'nın iddia ettiği astsubay Y.E. da tanık olarak dinlendi. Y.E., herhangi bir yönlendirme olmadığını ifade ederek, "Ölenin dış kıyafetlerini tankerin içine attığını söylemişti. Bunun üzerine ölenin dış kıyafetleri bulunmuştu. Ayrıca, savcı ifade alırken, odasına savcının isteğiyle girip, çıktım. Benim işlemlerim cumhuriyet savcısının nezaretinde gerçekleşmiştir" şeklinde konuştu.

'YALAN SÖYLÜYOR'

Ö.F.A. ise tanığın yalan söylediğini vurgulayarak, "Benzinlikte bulunduğumuz sırada huzurda bulunan komutan, 'Senin parmak izin var, ananı babanı alırız, itiraf et' diye baskı yaptı. Ben de bu nedenle o ifademi vermek zorunda kaldım. Bir de komutan, elinde bulunan kağıtta parmak izimin olduğunu söylediği gibi 'Senin yaşında oğlum var, senin yanmanı istemiyorum, senin ceza almanı istemem, sana yardımcı olmak istiyorum' dedi" diye konuşarak tahliye talebini yeniledi.

MAHKEME RAPOR İSTEDİ

Mahkeme heyeti ise sanıkla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne Yunus Emre Akyol'dan otopsi sırasında DNA analizi yapılmak üzere elde edilen materyal ve sanıktan alınacak örnekler ile ilgili raporun beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

SUÇSUZLUĞU ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Adlî Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nin 7 Şubat 2020 tarihli raporu mahkemeye sunuldu.  Rapora göre; "Maktul Yunus Emre Akyol'a ait sol el tırnak, mikro kartta kan, aküvyonlu örnekler ile suça sürüklenen çocuk Ö.F.A'ya ait kan örneği, saç, tükürük ve tırnak örnekleri incelemesi sonucu Ö.F.'ye ait DNA profili tespit edilmedi" görüşüne yer verildi.

İDDİALAR ÇÜRÜDÜ

Sanık ağabeyin avukatı Beytullah Çakır, "Gelen adlî tıp raporu, şu ana kadar yaptığımız savunmaları teyit etmektedir. Müvekkilim, suça sürüklenen çocuk Ö.F.A'nın, kardeşi Yunus Emre Akyol'un ölümü ile ilgili herhangi bir etkisi olmamıştır. Bu durumda soruşturma sırasında suçu işlediğine dair kabule yönelik beyanları bu adlî tıp raporu ile çürütülmüştür. Müvekkilimin bu olaydan dolayı suçsuz olduğu kanaatindeyiz. Bu rapor kardeşler arasında kavganın olmadığını ortaya koymaktadır" dedi.

DURUŞMA NİSAN AYINDA

Halen Bursa E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık hakkındaki adlî tıp raporu nisan ayında yapılacak duruşmada mahkeme heyeti tarafından değerlendirilecek. Söz konusu rapora göre katil zanlısının kısmen suçsuz olduğu anlaşıldığına göre asıl suçlunun kim olduğu ise halen daha merak konusu...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.