Hava Durumu

Kas kütlesini artıran 10 muhteşem besin!

Kas kütlesini artıran besinler hangileri? Nedenleriyle birlikte tek tek anlattık.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2021 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2021 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kas kütlesini artıran 10 muhteşem besin!

Kas yapmanın yolu spordan geçiyor evet ama beslenme de bir o kadar önemli. İsterseniz saatlerce ağırlık kaldırın ama doğru beslenmediğiniz sürece kas kütlesini artırmakta zorlanırsınız. Bu nedenle ne yediğinize dikkat etmelisiniz.

Biftek

Tahmin edebileceğin gibi ilk sırada kırmızı et var. İçerdiği yüksek oranda kreatinle sığır eti diğer etlerin önüne geçiyor. Kreatin ise kuvvet için temel besin.

Ispanak

Nitrat dolu yeşil yaprakları kaslarına daha fazla oksijenli kan gitmesini sağlıyor ve sürekli beslendiklerinden emin oluyor.

Fıstık ezmesi

Biyotin zengini özelliğiyle ikinci sırada. Bu vitamin karbonhidratı enerjiye dönüştürmene yardım ediyor.

Keçi peyniri

İçeriğindeki yüksek oranda riboflavin, besinlerin kas için enerjiye dönüşmesine katkıda bulunuyor. Çoğu süt ürününde bulunsa da, bu peynirde daha çok var.

Kuru kayısı

Demir, daha çok enerji ve oksijen dağılımı için hayati önem taşıyan alyuvarların üretilmesini sağlıyor. 

Nohut

Bir kase nohutta 40 gram yavaş sindirilen karbonhidrat ile insülinin fırlamasını önleyen 10 gram lif bulunuyor. Böylece yağlanmanı engellemiş oluyor. 

Kuş üzümü

Oldukça yüksek oranda C vitamini içeren kuş üzümü, oksidatif stresi ve gecikmeli kas ağrısını bastırma konusunda hayli becerikli.

Tuz

Tuzu bu listede gördüğüne şaşırdın mı? Eğer yoğun bir antrenman programınız varsa, antrenman sonrası bir tutam tuzla kasların iyileşmesini hızlandırabilirsin.

Fındık

Yoğun antrenmanlardan sonra vücudunda üretilen serbest radikalleri temizleme görevini üstlenen fındık, ertesi gün daha az acıyla antrenman yapmanı garantiliyor. 

Sardalya

İçerdiği hayli yüksek miktarda EPA yağlarıyla listemize dördüncü sıradan giriş yapan bu balık, anabolik etkisiyle hormonlarını "kas modu"na alıyor.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.