Hava Durumu

Kaşıkçı için Türkiye ilk adımı attı!

Reuters'ın TVS'ye dayandırdığı son dakika haberine göre, Türkiye Cemal Kaşıkçı'yı Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda aramak için izin istedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kaşıkçı için Türkiye ilk adımı attı!

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun aranması için ilk adım atıldı.

Reuters'ın TVS'ye dayandırdığı son dakika haberine göre, Türkiye Kaşıkçı'yı İstanbul'daki konsoloslukta aramak için izin istedi.

Haberde, Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın diplomatik temsilcisini Pazar günü bir kere daha Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığı da ifade edildi.

Anadolu Ajansı da Dışişleri Bakanlığı'nın, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci'yi dün bakanlığa çağırarak "soruşturmada tam işbirliği içinde olunması" beklentisini ilettiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Türk makamlarına Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda arama yapmaları için izin vermeye hazır olduklarını Cuma günü ifade etmişti.

NİŞANLISIYLA GİTTİ VE...

Cemal Kaşıkçı'nın geçen salı günü en son görüştüğü kişi olan nişanlısı H.A, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkonsolosluk binası önüne kadar birlikte gittiklerini anlatarak, Kaşıkçı'nın içeri girdikten sonra dışarı çıkmadığını iddia etmişti.

Söz konusu iddiayı yalanlayan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Kaşıkçı'nın, "konsolosluğa geldiği ancak sonra ayrıldığı" açıklamasını yapmıştı.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci,  kayıp olduğu belirtilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin geçen çarşamba da Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.