Hava Durumu

Kaşıkçı soruşturmasında önemli gelişme!

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu çalışanları, Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veriyor. İfadelerin birden fazla savcı tarafından alındığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kaşıkçı soruşturmasında önemli gelişme!

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal  Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber  alınamamasıyla ilgili soruşturma kapsamında bazı konsolosluk çalışanlarının  ifadeleri alınıyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de  gittiği ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolmasıyla ilgili yürütülen  soruşturma sürüyor.

Aralarında konsolosluk şoförü ile teknik bakım, muhasebe ve santral  görevlilerinin de bulunduğu, konsolosluğun 15 Türk çalışanı tanık sıfatıyla ifade  vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  Savcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde söz konusu kişilerin ifadelerinin  birden fazla savcı tarafından alındığı öğrenildi.

Olay

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine  katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal  Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul  Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği  başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında  aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı  15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere  döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Konuyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak  çalışma kurulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  görevlendirilen bir başsavcıvekili ile bir savcı koordinesinde, konsolosluk  binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed  el Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.