Hava Durumu

'Katil devlet' sözü olay yaratmıştı! Negahan Alçı hakkında suç duyurusu...

Bir televizyon programında, 'Katil devlet' sözü nedeniyle büyük tepki çeken Nagehan Alçı hakkında Erzincan'da bir vatandaş suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2019 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Katil devlet' sözü olay yaratmıştı! Negahan Alçı hakkında suç duyurusu...

Nagehan Alçı, canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti'ne "katil devlet" dedi. Büyük tepki çeken bu söz üzerine Nagehan Alçı hakkında Erzincan'da Serdar Aydın isimli vatandaş adliyeye giderek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Aydın, suç duyurusunda şu ifadeye yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve Türk Milliyetçisi bir ailenin evladı olarak devletimle her daim gurur duymuş bir vatan evladıyım. Özel bir kanalda yayınlanan programın katılımcılarından Nagehan Alçı isimli şahsın devletime 'katil devlet' diyerek itibarsızlaştırmaya yönelik canlı yayında bir takım beyanlarda bulunmuştur. Şahsın bu konu hakkında yargılanması ve yüce Türk devletinden özür dilemesini bekliyor ve gereğinin yapılması hususunu yüce Türk yargısından arz ederim"

NE OLMUŞTU?

Habertürk'te yayımlanan 'Enine Boyuna' programında Nagehan Alçı, devletin 1994'teki uygulamalarına yönelik 'katil devlet' nitelemesini kulandı. Bunun üzerine hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, 'devlete 'katil' denilemeyeceğini, bunun dünyada örneğinin olmadığını, fakat devleti yönetenlerin yaptıkları suçlardan ötürü yargılanabileceğini' savundu.

İki isim arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından program zorunlu olarak reklam arası verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.